Reménykedjünk a szegediek kieli csodájában! • SportTV

Reménykedjünk a szegediek kieli csodájában!

Sport TV avatar Sport TV 2021. 04. 07. 12:49    
Olvasási idő: < 1 perc

Két BL-összecsapást közvetítünk szerdán este a férfi kézilabdások csúcssorozatának nyolcaddöntőjéből. Az elsőn tiszta szívvel drukkolunk egy sportági csodáért – az kellene ahhoz, hogy a szegediek a hazai ötgólos vereség után kivívják a továbbjutást a címvédő otthonában. A másodikat afféle ellenfélnézőnek szánjuk: annak a párosításnak a győztese lesz az idegenben hatalmas győzelmet arató, s nagy valószínűséggel azzal továbbjutó veszprémiek negyeddöntőbeli ellenfele.

Jonas Kallman, ha csak egy gólt is szerez, megelőzi a szegediek örök BL-góllistáján az eddig vele holtversenyben álló Balogh Zsoltot (Fotó: pickhandball.hu)

Szegeden meglehetősen magabiztos győzelmet aratott a címvédő Kiel, Carlos Pastor csapatának volt némi esélye a felzárkózásra a második félidő elején, de összességében egyértelmű győzelmet aratott a német klassziscsapat.

Ezzel együtt nem lenne példa nélküli a fordítás: ebben az idényben a THW háromstor is kikapott akkora különbséggel (6 vagy több góllal), amely most a MOL-Pick továbbjutását jelentené. Mi több: a Nantes-tól (27–35) és a Barcától (26–32) otthon, a Sparkassen Arenában kapott ki ennyire, a Veszprémtől meg idegenben 8 góllal, de mindhárom még a decemberre halasztott kölni final four előtt volt, amelyben aztán – semleges pályán, de hazai földön – a magyar és a spanyol rekordbajnoknak is visszavágott.

Ebben az évben viszont még ki sem kapott, nemhogy nagy különbségű vereséget szenvedett volna.
A szegedieknek az idény, sőt talán történetük legjobb játéka kellene a fordításhoz, ahogy tréfásan mondani szokták, esélyük a teljes esélytelenségben rejlik…

Az esti találkozón a Nantes-nak ugyanúgy hazai vereség után kellenne fordítania Kielcében, minr a Szegednek, csak éppen a franciákbak öt helyett „csk” egy gólt kellene behozniuk. A hazai találkozót a franciák tulaókdonképpen a második félidő első felében vesztették el, amikor 18 perc alatt csupán 3 gólt értek el. Ha sikerül elkerülniük a hasonló „hosszú rövidzárlatot”, nem esélytelenek a fordításra. Bár a lengyelek üzbég-orosz-spanyol mestere, Talant Dujsebajev sokkal rutinosabb róka annál, hogy könnyen kiengedné csapatával a kezéből a minimális előnyt.

RFI BL, nyolcaddöntő, visszavágók. Sport1 18:30  THW Kiel–MOL-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); Sport1 20:30  Lomza Vive Kielve–Nantes HBC (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István);