Fener-feladat: versenyben maradni • SportTV

Fener-feladat: versenyben maradni

Sport TV avatar Sport TV 2021. 05. 11. 01:05    
Olvasási idő: < 1 perc

A szombati rangadó eredménye tömörítette a Süperlig élvonalát és izgalmassá tette a bajnoki végjátékot. Két fordulóval az idényzárás előtt még mindhárom klasszikus isztambuli klub esélye megvan a cím megszerzésére – persze nem egyforma…

A Fener-szurkolók nem emlékeznek jó szívvel a tavaly júliusi meccsre. Azon a hazaiak ugyanúgy nem bírtak a vendég Sivasszal, mint Tolgay Arslan és Deniz Türüc a vendégek támadójával, Cofie-val. Egy vereség mmost a bajnoki reményel elhamvadását jelentené (Fotó: Getty Images)

A szombati rangadó eredménye tömörítette a Süperlig élvonalát és izgalmassá tette a bajnoki végjátékot. Két fordulóval az idényzárás előtt még mindhárom klasszikus isztambuli klub esélye megvan a cím megszerzésére – persze nem egyforma…

A Szalai Attilát foglalkoztató Fener „lőtávolon belülre”, két pontra került az éllovas Besiktashoz. Válogatott védőnket első ízben cserélték le, mióta bemutatkozott a csapatban, így is a meccs jelentős részét, 79 percet a pályán töltötte.
A kedd esti ellenfél, a Sivasspor jól szerepelt ugyan az egész idényben, ám a 6. helyről maximum egyet léphet már csak előre, a nemzetközi kupákban az ősztől szereplő első négybe kerülni már nincs esélye.
A sárga-kékeknek amúgy is csak a győzelem jelenthet bajnoki esélyt, mert holtverseny esetén a Süperligban az egymás elleni eredmény dönt, az pedig mindkét riválissal szemben gyengébb (Galata 0–0, 0–1; Besiktas 3–4, 1–1 – nem mellesleg a listavezető sasok meg jobbak a Cim-bom-bomnál 2–0, 1–3-mal).
A két együttes bajnoki örökmérlege erősen a Fener fölényét mutatja (17–6–6), ugyanakkor a legutóbbi isztambuli csatájukat a Sivas nyerte meg 2–1-re tavaly júliusban. Ősszel Sivasban 1–1-re végeztek, a hazaiak Yatabaré góljával vezettek, de a végeredmény már a félidőre kialakult, mert Enner Valencia az utolsó percben 11-esből kiegyenlített.
A keddi forduló tíz meccséből 9-et egy időben játszanak, csak a kiesés a kupahelyek szempontjából teljesen érdektelen egyetlen meccset rendeznek korábban. Így a Fener két nagy riválisa, a Besiktas hazai mérkőzése a Fatih Karagümrükkel és a Denizlibe látogató Galatasaray találkozója is este fél 8-kor kezdődik.

SÜPERLIG, 41. forduló. Sport2 19:30 Fenerbahce SK–Sivasspor Kulübü (kommentátor: Gyulai Miklós)

Cookie beállítások