Kanadai szalmaszál • SportTV

Kanadai szalmaszál

2021. 05. 30. 09:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Noha katasztrofálisan rajtolt, matematikai esélye még van a versenyben maradáshoz a vb-örökranglista élén álló kanadaiaknak.

Cole Perfettinek, a szupertehetségnek tartott 19 éves ifjú kanadai csatárnak ugyanúgy tovább kell javulnia, mint csapatának. Eddig egyetlen gólt szerzett csupán az elit-vb-n Rigában… (Fotó: Getty Images)

Kanada ugyan csak 6. a B-csoport táblázatán a jégkorong elit vb-n Rigában, de szerencsés esetben még nem reménytelen, hogy elérje a „boldogító” negyedik pozíciót és ne kelljen szégyenszemre  nyolcon kívüli hellyel hazakullognia, először a világbajnokságok történetében. Ehhez persze le kell győznie az olaszokat, amely tekintve hogy amúgy is a leggyengébbek az egész vb-mezőnyben, de még a Covid-fertőzések miatt sok játékosukat nélkülözni kénytelenek, nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Az itáliai csapat eddig valamennyi találkozóját elvesztette, 8–30-as gólkülönbsége arra utal, hogy most sem reménykedhet pontszerzésben.
Persze, ez csak akkor jelenthet további reményt az juharleveleseknek, ha az előttük álló kazahok négynél, a lettek kettőnél nem szereznek több pontot hátralévő meccseiken (Lettország  ma a finnekkel meccsel, kedden a németekkel játssza záró találkozóját, Kazahsztán hétfőn a norvégok ellen fejezi be a csoportkört). S persze, ha a kanadaiak cseppet sem mellesleg  az olaszok után a szintén nem makulátlan, de jelenleg csoportelső, vb-címvédő finneket is legyőzik a két együttes keddi záró találkozóján…

JÉGKORONG ELIT-VB. Sport1 15:15 Olaszország–Kanada, B-csoport (kommentátor: Engyel István)