Kézis kupavasárnap, Váccal, Győrrel • SportTV

Kézis kupavasárnap, Váccal, Győrrel

2022. 02. 13. 10:22    
Olvasási idő: 2 perc

Két magyar női együttesünk is pályára lép a női kézilabda eurokupákban, s mi mindkettőt természetesen élőben közvetítjük

Ambros Martín egyetlen gólja az lehet, kinek hány játékpercet adjon a svédországi túrán (Fotó: gyorietokc.hu)

VÁC–CHAMBRAY

 Az Európa-liga C-csoportjában a váci együttes mind a négy mérkőzését elvesztette eddig, s már nincs esélye a továbbjutásra. Estleg a harmadik helyet még megszerezheti, de ahhoz hatalmasat kellene javulnia.
Négy vereségéből kettő kiadósra sikeredett, de a két másik csak két-, illetve egygólos volt csak. A dán Viborggal szembeni hazai mérkőzés csak 25–26-os, nagyon szoros eredménnyel végződött, és Chambray-ben is csupán csupán 29–27-re kapott ki.

„Mindenképpen javítani kell a múlt hét után, a kulcs a jobb védekezés lehet. Ha abban tudunk javulni és gyors gólokat szerzünk, meglehet az esélyünk egy jobb eredmény elérésére” – nyilatkozta a váci klub Facebook-oldalán látható miniinterjúban Ballai Borbála, a csapat 19 éves irányítója, aki a négy eddigi találkozón 14 gólt szerzett, s ezzel Kácsor Gréta (30) mögött az együttes második legeredményesebb játékosa.
Mindenesetre a múlt heti dániainál csak jobb lehet ez a mérkőzés. Ne legyünk telhetetlenek: jelen helyzetben egy szoros eredmény elére lehet a maximális elérendő cél az NKSE számára. 

SÄVEHOF–GYŐR

 A győri együttes, ismét Ambros Martínnal a kispadján egyerőle legyőzhetetlen az idényben. Valamennyi mérkőzését megnyerte a hazai bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.
Az Audi ETO 12 győzelmével már matematikailag is negyeddöntős, azaz nem végezhet a B-csoport második helyénél hátrébb. Persze a győriek nem babonásak: szeretnék megszerezni a 13. BL-sikerüket is.
Eddig elért eredményeik lenyűgözőek. 34.25 gólos meccsenkénti szerzettgól-átlaguk kimagaslik a mezőnyből. Első 10 találkozójuk mindegyikén 30 gól felett „termeltek”, ez az utolsó két találkozón, klasszis ellenfelekkel szemben hajszálnyit visszaesett (kétszer 27 találat).
A Sävehof is harcban áll még a továbbjutásért, a táblázat 7. helyét foglalja el, 6 ponttal. A múlt héten keményen harcolt az elején, a végén azonban 13 góllal alulmaradt a csoport „skandináv rangadóján” az Odensével szemben. Legeredményesebb játékosa, Jamina Roberts 78 góllal a BL-góllista 2. helyezettje.
A fordított párosítású mérkőzésen az Audi Arenában 41–17-es ETO-győzelem született, ez a svéd együttes legnagyobb különbségű veresége saját eurokupa-históriájában.
„A Győr hihetetlenül erős csapat, veretlen a Bajnokok Ligájában. Nehéz mérkőzés lesz, de igyekszünk jó benyomást kelteni, miközben kitűzzük céljainkat az út során. Az lesz a legfontosabb, hogyan teljesítünk” – fogalmazta meg az evidenciát az európai szövetség honlapján Rasmus Overby, a svédek edzője.
Mindenesetre Ambros Martínnak ez a mérkőzés lehetőséget kínál, hogy korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosait is. A két pont. S ezzel sorrendben a 13. győzelem megszerzése aligha kerülhet veszélybe…

Kapcsolódó

SÄVEHOF–GYŐR kupamúlt

Összesen: 7 mérkőzés–7 Győr-győzelem / 157–243-as gólkülönbség. Partillében: 3–0–0–3 / 66–100.
A legelső mérkőzés: IK Sävehof –Győri Audi ETO KC 21–38 (8–20), Partille, 2014. 10. 26., BL-csoportmérkőzés. A legutóbbi mérkőzés: Győri Audi ETO KC–IK Sävehof  41–19 (20–9), Győr, 2021 10. 30., BL-csoportmérkőzés.

NŐI KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 13:45 Váci NKSE–Chambray Touraine Handball Euróopa-liga-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 15:45 IK Sävehof–Győri Audi ETO BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila, Deli Rita)