Szépen búcsúzna a Tatabánya • SportTV

Szépen búcsúzna a Tatabánya

2022. 03. 08. 12:24    
Olvasási idő: 2 perc

Sajnos, a többi mérkőzés eredménye úgy alakult a kézilabda Európa-liga D-csoportjában, hogy a Grundfos Tatabánya már nem tud előre lépni a sereghajtó 6. helyről. A kék tigrisek azért szépen búcsúznának a sorozat idei kiírásától.

(Fotó: tatabanyahandball.com)

WINTERTHUR–TATRAN

Mindkét keddi meccsünkön Svájcot kapcsoljuk, először a Pfadi otthonát Winterthurban, ahol az eperjesi Tatran vendégszerepel.
Egyik csapatnak sincs már esélye a továbbkerülésre, az A-csoport 5. és 6. helyét osztják el egymás között. A Tatran eddigi egyetlen győzelmét a Bidasoa Irún ellen az első játéknapon aratta 27–25-re, az összes többit elvesztette, beleértve a  svájciak elleni 33–29-re elbukott hazai mérkőzést is. A winterhuriaknak viszont az volt az egyetlen sikerük, azaz igazi ki-ki meccset játszanak az 5. helyért.
A Pfadi legutóbb szombaton nagyon kikapott otthon a listavezető Kadettentől, de őrzi 2. helyét a svájci ligában. A Tatran vezeti a szlovák bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel, 19 játéknap után.

SCHAFFHAUSEN–TATABÁNYA

Dragan Djukics, a Grundfos edzője nagyra becsüli a kedd esti ellenfelet (Fotó: tatabanyahandball.com)

„Ez lesz az utolsó EL meccsünk a szezonban, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani Svájcban. Jó lenne, ha sikeresen zárnánk a sorozatot!“ – ezekkel a szavakkal búcsúzik Amcsin Gábor, a kék tigrisek válogatott klasszisa a képen látható meccsbeharangozó lapon.
Ebben nagyjából minfden benne van. A tavalyi „nullás rajt után ebben a kiírásban már 6 pontot szerzett a Bányász, s ez egy esetleges schaffhausen győzelemmel 8-ra szaporodhat, de az 5. helyezett athéniakkal negatív a kékek egymás elleni mérlege.
A vendéglátóknak annál fontosabb a találkozó, már ami a csoport végső sorrendját illeti. Szélsőséges esetben a Kadetten lehet második a csoportban, de ugyanúgy akár ki is eshet, azaz a 7. helyen végezhet. Mindkét csapat győztes mérkőzést tudhat maga mögött, a Tatabánya szombaton Budakalászon nyert 35–31-re, s ezzel hatoduik a magyar bajnokságban, a Schaffhausen 11 góllal, 39–38-ra győzte le idegenben az ugyancsak El-ben szereplő második Pfadi Winterthurt és 21 forduló után, veretlenül tízpontos előnyben van legyőzött ellenfelével szemben úgy, hogy eggyel kevesebb bajnokit játszott. Az első mérkőzést Győrött a Grundfos 31–23-ra nyerte meg.
A tatabányai vezetőedző, Dragan Djukics a következőket mondta a klub honlapjának a svájci mérkőzésről, illetve az ellenfélről: „A Kadetten az egyik legjobb csapat, amivel az idei szezonban játszottunk! Nem túloztam ezzel az első találkozónk előtt sem, aztán nyerni tudtunk, tökéletesen játszottunk és ellenfelünknek megvoltak a problémái. Meg tudtuk őket lepni, de kétlem, hogy kedden ez lesz majd a helyzet. Kiváló játékosaik vannak, különleges, modern felfogásban játszanak és jó arányban vannak a keretben náluk tapasztalt játékosok, valamint fiatal tehetségek A Pfadi Winterthurt, legnagyobb riválisukat szombaton este idegenben nagyon megverték, jó formában várhatják a keddi találkozót.”

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, csoportkör. Sport1 18:30 Pfadi Winterthur–Tatran Presov (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila; Sport1 20:30 Kadetten Schaffhausen–Grundfos Tatabánya KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István)