Fradi: irány a BL-negyeddöntő • SportTV

Fradi: irány a BL-negyeddöntő

2022. 03. 26. 15:55    
Olvasási idő: < 1 perc

Megkezdődik a női kézilabda BL nyolcaddöntős sorozata, A csoportgyőztes Győri Audi ETO kihagyhatja ezt a kört, az FTC Rail-Cargo Hungaria viszont pályára lép a szlovén rekordbajnok ellen, először idegenben.

Óriási mérkőzés várható már a szlovén fővárosban is a szlovén rekordbajnok és az aktuális magyar bajnok között (Fotó: ehfcl.nom)

A Krim a B-csoportban lett 6., 10 megszerzett ponttal, közvetlen ellenfele, a svéd Sävehof  ellen szerezte meg a szükséges pontokat. A Fradi az A-csoport helyezettjeként jutott tovább, 19 pontot szerezve, kettővel elmaradva a később a háborús helyzet miatt kizárt Rosztov-Dontól.

Az előző kiírásban a D-csoportban szerepeltek együtt, mindkét találkozót a mieink nyerték meg 32–25-re és 32–26-ra.

Közvetlenül a mérkőzés előtt tudott erősíteni a Krim, leigazolta a szintén a háborús helyzet miatt szabaddá váló Ana Grost, a zseniális szlovén átlövőt, akinek a semlegesítése nehéz feladatot ró majd a ferencvárosiak védekezésére.
„AZ FTC-nek kiváló játékosai vannak, egyesek átlövésben mások az egy egyezésben remekelnek. Sok erényük mindegyikére fel kell készülnünk. Tudatosan gyakorlunk, nem okozhatnak nekünk meglepetést. Az első meccs nagyon fontos lesz, nem lesz könnyű dolgunk jól kezdeni ellenük. Jó eredményt kell elérnünk, hogy maradjon esélyünk a magyarországi visszavágóra” – mondta az EHF honlapjának a szlován jobbátlövő klasszis.

A Fradihoz is érkezet a télen egy világsztár.  „A Bajnokok Ligájában még nem mutatkoztam be, de már nagyon várom, A java csak most jön az egyenes kieséssel, nagy izgalommal nézek elé. A magyar szurkoló fantasztikusak, a visszavágón nyilván óriási meccset játszunk majd” – nyilatkozta a fradi.hu videointerjújában Beatrice Edwige, az FTC frissen igazolt francia olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosa.

Kapcsolódó

KRIM–FTC ÖRÖKMÉRLEG 


Összesen az eurokupákban: 10 mérkőzés–5 Krim-győzelem–0 döntetlen–5 FTC-siker / 267–253-as gólkülönbség. Ebből Ljubljanában: 4–3–0–1 / 108–94. Csak a BL-ben: 9–4–0–5 / 233–228. Ljubljanában a BL-ben: 4–3–0–1 / 108–94. Az első mérkőzés: Ferencvárosi TC–Krim Electa Ljubljana 27–24 (13–15), BL-csoportmérkőzés, 1996. 11. 17. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria–RK Krim Mercator 32–25  (14–14), BL-csoportmérkózés, 2020. 10. 24.

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, nyolcaddöntő, első mérkőzés. Sport1 15:15 Krim Mercator Ljubljana–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor-riporter: Petur András, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kiss András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita).
NÉMET FÉRFI BUNDESLIGA. Sport1 17:45 SC Magdeburg–THW Kiel (kommentátor-műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)