Egy világbajnokság, magyar győzelmi esélyekkel • SportTV

Egy világbajnokság, magyar győzelmi esélyekkel

2022. 06. 22. 15:04    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán Celjében megkezdődik a női junior (U20) kézilabda-világbajnokság, amelynek első számú esélyese a magyar válogatott.

"Aranylányok" voltak Celjében – kétszer is. Vajon azok maradnak-e? (Fotó: mksz.hu)

Már a színhely is kellemes emlékeket ébreszt a fellépő magyar együttenben. A 32 csapatos, grandiózus mezőnyű tornát a szlovákiai Celjében rendezik, ahol egy az együttes tavaly U19-, három éve U17-Európa-bajnoki címet szerzett. Ráadásul úgy, hogy egyetlen mérkőzését sem vesztette el. Ifjabb Kiss Szilárd csapata nagy tornán tehát még egyetlen mérkőzésen sem talált legyőzőre, s mivel a kézilabda „európai sportág” – még korosztályos szinten is – az Eb-győzelem praktikusan világelsőséggel ért és ér fel.
A 32-es mezőny az selejtező csoportkörben megfeleződik, a középdöntőben úabb körmérkőzés következik (a korábbi egy eredményt a csapatok viszik magukkal. A rájátszásos playoffban a csoportelsők
a másodikokkal kieséses rendszerben küzdenek meg.
A mi együttesünk a H-jelű csoportban szerdán este az egyiptomiakkal kezdi meg a tornát, pénteken az Egyesült Államokkal, vasárnap a lengyelekkel mérkőzik meg. A valószínű továbbjutás esetén a középdöntőben a G-csoportból érkező két csapattal, vélhetően Horvátországgal és Ausztriával vagy Svájccal kell megküzdeni a negyeddöntőbe jutásért.
Természetesen minél tovább szeretnénk menni a tornán, az első feladatunk a csoportból való továbbjutás, aztán a minél jobb középdöntős szereplésre kell majd koncentrálnunk, az egyenes kieséses szakasz pedig egy külön műfaj. Most az első mérkőzésünkre fókuszálunk, Egyiptom csapata kellemetlen ellenfél lesz, a kapott videók alapján ügyes kézilabdát játszanak. Fel kell rájuk is alaposan készülnünk, manapság már nem lehet – főképp egy világbajnokságon – csak úgy felsétálni a pályára, a nemzetközi mezőny egyre inkább erősödik, a helyzetünket pedig nehezíti, hogy az ellenfeleinket nem igazán ismerjük. El kell bírnunk, hogy ott vagyunk az esélyesek között, de nagyon erős ágon vagyunk, szinte az összes esélyessel összefuthatunk a középdöntőt követően. Ennek a csapatnak ez az utolsó világversenye, mindent meg fogunk tenni a sikerért!” – nyilatkozta ifjabb Kiss Szilárd a csapat szakvezetője az MKSZ honlapjának.
NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VB. Sport1 16:15 Svédország–Tunézia (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 18:15 Dánia–Montenegró (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:15 Magyarország–Egyiptom (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita)