Francia vagy lengyel negyeddöntős? • SportTV

Francia vagy lengyel negyeddöntős?

2023. 03. 29. 15:48    
Olvasási idő: 2 perc

Két hatalmas különbségű győzelem és két szoros eredmény született a férfi kézilabda BL negyeddöntőjébe jutásért zajló playoffkör első találkozóin. Szerdán mindkét eredményfajta visszavágóiból közvetítünk egyet-egyet.

A Plockban hibátlanul lövő Valero Rivera szerdán este is kulcsszerepet játszhat a Nantes esetleges győztes továbbjutásában (Fotó: Getty Images)

KIEL–DINAMO BUCURESTI  

Gyors 7–1-es vendégvezetésből lett azután később a 13 gólos kieli diadal a román fővárosban (41–28). Hosszú edzői karrierje során ez volt a legnagyobb THW elleni veresége Xavi Pascualnak , a Dinamo spanyol trénerének, aki korábban két BL-döntőt is elvesztett a Barca élén a „zebrák” ellen.
Öt játékos szerzett 6-6 gólt azon a találkozón, Sander Sagosen, Erik Johansson és Miha Zarabec a Kielből, Stanislav Kasparek és Ante Kuduz a bukarestiektől. Ennek a párosításnak a továbbjutója a PSG-vel mérkőzik a negyeddöntőben, az lehet a harmadik alkalom, amikor a THW és a párizsi szupercsapat mérkőzik meg az egyik kölni final fouros helyért. Ez lehet a kieliek 23. negyeddöntője 25. BL-indulásukon, míg a Dinamo első indulásakor először jutna el odáig valamiféle különleges csoda útján. Niklas Landin kapus 23 védésének – ez személyes Bundesliga-rekordja – köszönhetően a THW a múlt hét végén 36–29-re verte meg a nagy rangadón a Füchse Berlint, ezzel egy pontra megközelítette listavezető vendégét a táblázat élén. A Dinamo nem játszott bajnokit a hétvégén.
„Remek Bajnokok Ligája estére számítok, ahogy azt a Wunderino Arénában megszokhattuk. Nem hagyjuk magunkat elvakítani az első meccsen elért győzelemtől, és szerdán is a sikerért fogunk játszani, mert az álmunk a negyeddöntő. Nem lesz pihenés, ehelyett szeretnénk növelni az előnyünket” – nyilatkozta  Magnus Landin, a zebrák jobbszélsője az EHF honlapjának.
„Ez persze nehéz játék. Jól kihasználták Bukarestben a gyengeségeinket. Gyakorlatilag lehetetlen továbbjutni a rájátszásban. De meg akarom változtatni az imázsunkat, szeretnék egy jó meccset játszani Kielben, mert ez is egy csodálatos hely. Jobban tudunk kézilabdázni, mint az első meccsen, és ezt megmutatni a célunk” – vélekedett Xavi Pascual, a románok spanyol mestere.

NANTES–PLOCK

Ezt a találkozót nevezte ki az európai szövetség a „hét mérkőzésévé”. Az első találkozón a két együttes 32–32-es döntetlent játszott Lengyelországban. Rendkívül nyílt találkozón Valero Rivera remekelt, a franciák négytagú spanyol kontingensének aktuális legjobbja százszázalékos lövőteljesítményt nyújtott, mind a 10 kísérletéből a kapuba talált korábbi csapata ellen. (Fazekas Gergő egy kísérlatéból nem született gól, a 18 éves magyar beálló eddig 4 gól szerzuett a BL-ben a Plock játékosaként). A két együttes három európai kupatalálkozójából ez volt az első, amikor a lengyelek pontot szereztek, az előző két meccset oda-vissza a franciák nyerték meg a 2017–18-as idényben. A múlt heti mérkőzésen volt a Plock második legjobb támadóeredményessége az idényben, csak a PSG ellen szerzett több gólt (33) a csoportkörben. A párharc győztese az SC Magdeburggal mérkőzik meg a final fourért.
A múlt hét végén a Nantes egy másik döntetlent játszott, 33–33-at a Toulouse-zal a Starligue-ban, míg a Plock veretlen maradt a lenygel bajnokságban a Kaliszban elért 30–2-os győzelmével.
„Ez nagyon kemény meccs lesz, és ha nyerni akarunk, mindannyiunknak a legjobbat kell nyújtanunk. A játék olyan lesz, mint egy háború, de biztos vagyok benne, hogy mindent beleadunk, amink van” – ígérte Ignacio Biosca, a Plock spanyol kapuvédője.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó. Sport1 18:30 THW Kiel–CS Dinamo Bucuresti (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Császár Gábor)­; Sport1 20:30 HBC Nantes–Orlen Wisla Plock (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)