A Rays bírja a legtovább veretlenül • SportTV

A Rays bírja a legtovább veretlenül

2023. 04. 07. 14:37    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2023-as MLB-idényben a Tampa Bay Rays őrizte meg a leghosszabb ideig a veretlenségét, a hatos széria már klubrekord, az abszolút csúcsig viszont még további hét csatát kell megnyerni.

Az már biztos, hogy a Tampa Bay Rays őrizte meg a leghosszabb ideig a veretlenségét az MLB 2023-as idényében, azt viszont nem tudni, mikor ér véget a már biztosan klubrekordot jelentő menetelés. A franchise korábban háromszor (2002, 2012, 2022) kezdett zsinórban három győzelemmel baseballszezont, most viszont már hat sikernél tart. A Detroit Tigerst és a Washington Nationalst is háromból háromszor verte meg a gárda, úgy, hogy minden meccsen minimum négypontos differencia volt a felek között. Nos, ilyenre viszont már meglehetősen régen volt példa, 1884-ben, amikor is a St. Louis Maroons az első 13 (!) mérkőzését nyerte meg kiütéssel. Ezt azért a modern korban lehetetlen lemásolni…

Még akkor is, ha a Rays jelenleg (nem egy riválisánál eggyel kevesebb találkozót játszva) a legtöbb (44) pontot termelte, illetve a második legkevesebbet (13 – ennél csak a Minnesota Twins 11-e jobb) engedte ellenfeleinek. A támadójáték hatékonyságára jellemző, hogy az első hat fellépésen 13 home runig jutott a társaság, ami ugyancsak klubcsúcs.

A 6-0-s rajt azért nem unikum az MLB életében, legutóbb 2016-ban fordult elő ilyen, akkor a Baltimore Orioles végül hetes győzelmi sorozattal tudta kezdeni az évadot. Ellenpontként érdemes megemlíteni a 2020-as idényt, amelyben legkésőbb a harmadik mérkőzésen mindenki elszenvedte az első vereségét. Az elmúlt tíz évadban a veretlenségét utoljára elvesztő gárdák közül a Kansas City Royals (2015) és a Los Angeles Dodgers (2020) tudta megnyerni később a World Seriest.

Az 1900-as évek elején elkezdődött modern éra rajtrekordja 13 győzelem, amit az 1982-es Atlanta Braves, illetve az 1987-es Milwaukee Brewers tart. Közülük egyikük sem lett „világbajnok”, mi több, a Brewers később a playoffba sem jutott be, nem utolsósorban egy 12-es kudarcszéria miatt.

A Sport2-n pénteken 22 órától élőben közvetítjük a Cleveland Guardians-Seattle Mariners mérkőzést.