Visszatér az MLB! Gyorsabb, látványosabb lesz a baseball • SportTV

Visszatér az MLB! Gyorsabb, látványosabb lesz a baseball

Sport TV avatar Sport TV 2023. 03. 29. 16:06    
Olvasási idő: 2 perc

Március 30-án kezdődik az észak-amerikai profi baseball-liga, a Major League Baseball (MLB) 2023-as szezonja. A liga vezetése jelentős változásokat vezetett be, hogy a játék az eddigieknél is gyorsabb, látványosabb legyen. Az MLB küzdelmeit továbbra is a Sport TV-n követhetik a nézők.

Trout és Otani az Angelsben egy csapatban játszik. (Fotó: Getty Images)

Hollywood is megirigyelhette volna, ahogyan múlt héten véget ért a World Baseball Classic, a baseball világbajnoksága. Japán nyerte a tornát, és az Egyesült Államok elleni finálé hollywoodi forgatókönyveket megszégyenítő fordulatokat hozott. A Los Angeles Angels két játékosa, a sportág két szupersztárja, Otani Sohej és Mark Trout farkasszemet nézett egymással. Otani konkrétan Trout elleni dobásaival nyerte meg a tornát Japánnak.

Magyarországon először lehetett a WBC-vel hangolódni az amerikai baseballszezonra, és ennél jobb felvezetést nem is kaphatott volna az az MLB, amelyben

komoly változások jönnek 2023-tól. A cél egyértelmű, gyorsabb, látványosabb, izgalmasabb meccseket szeretnének,

és ennek érdekében bevezetik például a dobóórát, azaz sokkal rövidebb idő áll majd a dobók rendelkezésére, hogy játékba hozzák a labdát, illetve a bázisok méretét is megnövelik egy picit, reményeik szerint így még több lesz az akció, még atletikusabb lesz a játék, ezzel a fiatalabb generációk számára szeretnék vonzóbbá tenni a ligát.

A szezon március 30-án veszi kezdetét, és 1968 óta először mind a 30 MLB-csapat pályára lép az első játéknapon.

Az AMC Mikrón a sportág legismertebb csapatának meccsét lehet majd élőben megnézni a nyitányon: A New York Yankees a San Francisco Giantset fogadja

majd, a találkozót Haraszti Ádám és Pál Bence közvetíti.

162 alapszakaszmeccs vár a csapatokra 2023-ban is, és először állították össze úgy a menetrendet az egyébként 1876 óta íródó liga történetében, hogy minden franchise játszik legalább egyszer mindenkivel a Nemzeti Liga és az Amerikai Liga összesen 30 csapata közül. A Sport TV közkedvelt kommentátoraiból és szakértőiből álló csapata készen áll az új MLB-szezonra, amely során minden héten láthatunk majd baseballt, szinte kivétel nélkül az európai nézők számára kedvező időpontokban, Bartha Zoltán, Kovács Sándor és Pál Bence hetente jelentkezik majd az MLB eseményeivel foglalkozó Extra Inning-podcasttel, és a csütörtökönként látható Trash Talkban is szóba kerülnek a baseball legmeghatározóbb történései.

Az MLB címvédője a Houston Astros, amely a Philadelphia Phillies ellen nyerte meg a World Seriest, és nem kell olyan sokat várnai a magyar nézőknek, hogy lássák a bajnokot. A houstoniak április 9-i Minnesota Twins elleni meccse is képernyőre kerül.

Az első napok Sport TV-s menetrendje:  

Extra Inning podcast: március 30-án szezonfelvezető epizód

Trash Talk: március 30., csütörtök 18:00, Sport2 (élő)

New York Yankees – San Francisco Giants: március 30., csütörtök 19:00, AMC Mikro (élő); 23:30, Sport2 (felv.)

St. Louis Cardinals – Toronto Blue Jays: április 1., szombat 20:00, Sport2 (élő)

Milwaukee Brewers – New York Mets: április 3., hétfő 20:00, Sport2 (élő)

Trash Talk: április 6., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

Cleveland Guardians – Seattle Mariners: április 7., péntek 22:00, Sport2 (élő)

Minnesota Twins – Houston Astros: április 9., vasárnap 20:00, Sport1 (élő)