Íme, az újonc Grand Slam-király! • SportTV

Íme, az újonc Grand Slam-király!

2023. 09. 05. 07:58    
Olvasási idő: < 1 perc

Az újonc Royce Lewis nyolc mérkőzésen belül már a harmadik Grand Slamjét ütötte az MLB-ben, négy GS-ig pedig nála gyorsabban senki sem jutott el a ligában.

Az MLB-ben szereplő játékosok egy része pályafutása alatt hiába vár arra, hogy Grand Slamet (olyan home runt érjen el, amikor minden bázison áll csapattárs) üssön. A Minnesota Twins újonca, Royce Lewis viszont nem aprózza el, ő az 56. profi meccsén a negyediket ütötte. Nyolc találkozón belül pedig a harmadikat.

Érdekes módon utóbbi nem csúcs, hiszen Jim Northrup 1968-ban négy, Lou Gehrig 1931-ben pedig öt találkozón belül zúzott be négy GS-t, az előbbi viszont abszolút ligarekord. Korábban, 1939-ban Rudy York, a Detroit Tigers játékosa 132 mérkőzés alatt jutott el négy Grand Slamig, Lewis ezt most jócskán alulmúlta.

Az ebből a szempontból történelmi slamet a Cleveland Guardians ellen vágta be, hozzájárulva ezzel csapata 20-6-os győzelméhez. „Hihetetlen a csapat, jó helyzetbe hoztak, hiszen az ő érdemük, hogy megtöltötték a bázisokat. Hihetetlen érzés húsz pontot szerezni, főleg akkor, ha főcsoportbeli riválisát veri meg az ember” – mondta Lewis, aki a négy Grand Slamjéből hármat a Guardiansnek ütött. Íme, a korábbi Grand Slamjei:

A Cleveland legfeljebb azzal vigasztalhatja magát, hogy nem szenvedte el története legsúlyosabb vereségét (a hetedik inning felénél, 1-18-nál erre azért mutatkozott esély), az továbbra is 21 pontos zakó: 2002. június 4-én a Minnesota 23-2-re, 1901. szeptember 15-én pedig a Detroit Tigers 21-0-ra gázolta el a csapatot.

A Sport TV élőben közvetíti az MLB 2023-as idényét.