Győztesek és vesztesek csatáival folytatjuk az ifi vb-t • SportTV

Győztesek és vesztesek csatáival folytatjuk az ifi vb-t

2023. 08. 03. 09:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első játéknapon mind a harminckét válogatott bemutatkozott a horvátországi férfi kézilabda ifjúsági vb-n. A mi csapatunk több más együttessel együtt magabiztos győzelemmel. Csütörtökön feleződik a meccsszám, csak nyolc csoport tagjai játsszák le második találkozójukat is.

A csehek az Izland elleni bravúr után a csoport másik győztese, Egyiprtom ellen szeretnének két pontot szerezni (Fotó: ihf.info.com)

A legnagyobb különbségű siker a mi csoportunkban született, Szlovénia 49 góllal, 60–11-re győzte le Új-Zélandot. Az egyetlen igazi meglepetést pedig az opatijai D-csoport hozta, amelyben a svédek 12–9-es félidei vezetés után csupán csak 26–28-os döntetlenre voltak képes Irán ellen – az volt a torna eddigi egyetlen pontosztozkodása is a 16 lejátszott találkozóból.
A második játéknapon a kaproncai C- és D-csoport két-két találkozója kerül a közvetítési programunkba. Előbbiben szerdán az egyiptomiak 40–32-re verték meg Japánt, míg a másik találkozón némi meglepetésre a csehek két góllal, 29–27-re jobbnak bizonyultak az izlandiaknál. A második körben a két győztes és a két vesztes mérkőzik meg, kora délután és a napszak derekán.

A másik közvetítendő kvartettben, a D-ben a torna egyik esélyesének számító spanyolok 38–29-re verték meg a brazilokat, az ázsiai csatában pedig Bahrein 32–28-ra győzte le Dél-Koreát. Itt is úgy alakult a sorsolás, hogy a kétpontosak és a nullások egymással mérkőznek meg a csütörtöki versenynap második felében. (A mieink pénteken folytatják a tornát a „negatív rekorder”‘ Új-Zéland elleni mérkőzéssel., amelyet 13:15 órás műsorkezdettel közvetítünk.)

FÉRFI U19 KÉZILABDA-VB, Horvátország. Sport1 13:15 Csehország–Egyiptom (C-csoport – kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 15:15 Izland–Japán (C-csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 17:15 Bahrein–Spanyolország (C-csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 19:15 Dél-Korea–Brazília (C-csoport – kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, az összes találkozón szakkommentátor, ill. szakértő: Császár Gábor,  Deli Rita és Kopornyik Zsolt)