Második nap a WGP-n, avagy Chisnall feljebb lépne • SportTV

Második nap a WGP-n, avagy Chisnall feljebb lépne

2023. 10. 03. 18:07    
Olvasási idő: < 1 perc

A mezőny egyik fele már színpadra lépett, a sorsolási tábla alsó részének nyolc találkozója következik Leicesterben a Morningside Arenában.

Dave Chisnall négy éve döntős volt a World Matchplay-n - most a trófera tör... (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Van egy olyan versenyző a 16 között, aki már nyolc tévés nagy tornán is eljutott a döntőig, de egyetlenegyet sem tudott megnyerni. Ő Dave Chisnall, aki egy évtizede jutott döntőbe a World Grand Prix-n, de az akkoriban a sportágat domináló Phil Taylortól 6–0-ra szenvedett vereséget. (Ez volt a 25 eddigi fináléból az egyetlen, amelyben a vesztesnek nem sikerült szettet nyernie.)  A most 43 esztendős játékos azóta állandó tagja az elitnek, ebben az évben viszont különlegesen jó időszakot él át pályafutásában. Mesterhármast ért el az European Touron, ennek záró darabját éppen Budapesten élhették át a helyszínen szurkolók két hete. Előtte az esztendő elején Kielben és Leeuwardenben is a legjobbnak bizonyult, múlt csütörtökön pedig a Pro Tourban is versenyt nyert Barnsley-ban. „Életem legjobb formájában játszom, olyan boldog napjaim vannak. Azt hiszem, egy nagy címnek köszönhetem, ahogy játszom, de nem gondolok rá. Elég nehéz megnyerni egy ProTour-t, nem számít annyit, mint egy tévéstorna, de hiszem, hogy az is egyszer eljön. Nem mondom, hogy biztosan nyerek egyet, mert nagyon sok jó játékos van, de továbbra is próbálkozom, és remélhetőleg ezen a héten eljön” – mondta a St. Helens-i klasszis. Ha már kétszer is eljutott a döntőig – a sportági história legnagyobbjairól, Taylortól és 2019-ben Van Gerwentől alul maradva, akkor most már tényleg csak egy lépés a csúcs
Hogy mire jut majd a szintén jó, de nem kirobbanó formában lévő Luke Woodhouse ellen, az első körben, nem tudni. Ha nyer, a második fordulóban a honfitárs Luke Humphriesszel vagy a rutinos klasszis északír Daryl Gurneyvel csap össze.

Kapcsolódó

WORLD GRAND PRIX 2023, AZ MÁSODIK NAP PROGRAMJA

Joe CULLEN (angol)–Mike DE DECKER (belga)
Dave CHISNALL (angol)–Luke WOODHOUSE (angol)
Damon HETA (ausztrál)–Ryan SEARLE (angol)
Dimitri VAN DEN BERGH (belga)–Chris DOBEY (angol)
Peter WRIGHT (skót)–Gabriel CLEMENS (német)
Michael VAN GERWEN
(holland)–Josh ROCK (északír)
Jonny CLAYTON (walesi)–Ryan SMITH (angol)
Luke HUMPHRIERS (angol)–Daryl GURNEY (északír)

DARTS WORLD GRAND PRIX, Leicester, Morningside Arena. AMC Mikro 19:00 (felv. SPORT1 0:01) a második játéknap mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)