Rajtol a 26. „dupla-duplás” darts majortorna • SportTV

Rajtol a 26. „dupla-duplás” darts majortorna

2023. 10. 02. 10:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Leicesterben 26. alkalommal rendezik meg a World Grand Prix-t, amelynek különlegessége, hogy a legek elején 501 pontról akkor kezdődik a visszaszámlálás, amikor a játékos duplát ér el, azaz ez a „dupla beszálló-dupla kiszállós” verseny, sokak kedvence.

Mighty Mike hatodik "bajnoki csőkja" a WGP-trófeáre. Hetedszerre is szeretné megtenni... (Fpóotó: PDC/Sky Sports)

Az első számú favorit Michael van Gerwen, aki már hat alkalommel felemelhette a győztesnek járó trófeát 2012 és 2022 között. A mezőny 32 dartsosból áll, MVG-n kívül ott lesz az első nyolc kiemelt között a 2020-as és 2021-es bajnok, a két walesi, Gerwyn Price és Jonny Clayton is, no meg a világranglista-vezető Michael Smith. mindhárom világbajnok, sőt egy negyedik, Raymond van Baneveld már a nyitó estén fellép. Az összdíjazás a verseny rangjához  illendő, 600 ezer font – ebből a győztes 120-at kap a bankszámlájára.
Van Gerwen az ifi világbajnok Josh Rock ellen kezdi meg a tornát, az észa1r ígéret a verseny három újoncának egyike.
„Fantasztikus meccsnek kell lennie Josh ellen. Fantasztikus játékos. Egyelőre elégedett vagyok a játékommal, de ezt nagyon nehéz megnyerni, és a korai fordulók rövid formátumával nem engedheti meg magának, hogy hibázzon. Izgalmas időszak következik, de készen állok rá, bízhatnak bennem. Ez csak a kezdet. Vissza akarok kerülni a [ranglista] élére. Nehéz feladat lesz, de tudom, hogy képes vagyok rá, ezért csak magamra kell koncentrálnom, és gondoskodnom kell arról, hogy játszani tudjam az A-játékomat” – nyilatkozta Mighty Mike a PDC honlapjának.
Az első két forduló két, a nyolcad- és negyeddöntő három, az elődöntő négy, a finálé öt megnyert szettig tart (egy szetthez szokás szerint három leget kell nyerni.)

Kapcsolódó

WORLD GRAND PRIX 2023, AZ ELSŐ NAP PROGRAMJA

Dirk VAN DUIJVENBODE (holland)–Brendan DOLAN (északír)
José DA SOUSA (portugál)–Gary ANDERSON (skót)
Krzysztof RATAJSKI (lengyel)–James WADE (angol)
Martin SCHINDLER (német)–Raymond VAN BARNEVELD (holland)
Nathan ASPINALL (angol)–Stephen BOUNTING (angol)
Gerwyn PRICE (walesi)–Danny NOPPERT (holland)
Michael SMITH (angol)–Callan RYDZ (angol)
Rob CROSS (angol)–Andrew GILDING (angol)

DARTS WORLD GRAND PRIX, Leicester, Morningside Arena. Sport1 19:00 az első játéknap mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)