Újabb nyolcaddöntős helyek kelnek el Wolverhamptonban • SportTV

Újabb nyolcaddöntős helyek kelnek el Wolverhamptonban

2023. 11. 13. 18:24    
Olvasási idő: < 1 perc

A csoportkör harmadik fordulójának felét játsszák a Grand Slam of Darts tévés nagytornán Wolverhamptonban. A hétvége két napján dupla sessionben folytak a küzdelmek, a hétköznapokon csak este játszanak. így hétfőn az A-tól D-ig jelölt négy csoportban dől el a nyolc továbbjutó helyből Gerwyn Price mellett a másik három csoportgyőztes, és az ugyanonnan továbbjutó másodikak kiléte. S mivel automatikus a ”sorsolás”, a csoportelsők és -másodikak ábécérendben keresztbe játszanak, hétfőn este már ismert lesz a nyolcaddöntő felső ágának párosítása is.

Jonny Claytonnak ki-ki meccset kell vívnia Chris Dobey-val a nyolcaddöntős táblára jutásért (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A négy kvartettből kettőben, az A és a C jelűben a pillanatnyi első és második meccsel egymással. Az A-ban a világelső Michael Smithnek csak a helyezése kérdéses, a továbbjutása már nem, de ha egy többel kikap James Wade-től, csak a második helyen megy tovább.   A regnáló világbajnok győzelme esetén jelentősége lesz a  Ratajski–Girvan ütközetnek is, nagy legkülönbségű sikere esetén még az ifivébé-ezüstérmes skót helyzete sem reménytelen.
A B-négyesben  a veretlen Josh Rock ha megveri a nyeretlen Van Geent, csoportelső, a Clayton–Dobey csata a csapatvilágbajnok és a Masters-győztes között ki-ki ütközet, ki nyer,nyolcaddöntős, a vesztes kap egy nyoleczer fontos utalást, és hazamehet.
A C-csoportban  Humphries ha megtartja hibátlanságát, még Gary Andersont is versenyben tarthatja, feltéve ha a hétszeres világbajnok megveri az ír Lennont.
Végül a D-s kvartettben ha Price 5–0-ra kikap Van Veentől (nem fog…), akkor is csoportelső, a brit belháború az északír Rafferty és az angol Searle között a második helyért folyik.

Kapcsolódó

GRAND SLAM OF DARTS, csoportkör, 3. forduló, felső ág

Gerwyn PRICE (walesi, 5. kiemelt)–Gian VAN VEEN (holland, D-csoport)
Josh ROCK (északír)–Berry VAN PEER (holland, B-csoport)
Gary ANDERSON (skót)–Steve LENNON (ír, C-csoport)
Luke HUMPHRIES (angol, 4.)–Dirk VAN DUIVENBODE (holland, C-csoport)
Nathan RAFFERTY (északír)–Ryan SEARLE (angol, D-csoport)
Krzysztof RATAJSKI (lengyel)–Nathan GIRVAN (skót, A-csoport)
Michael SMITH (angol, 1.)–James WADE (angol, A-csoport)
Jonny CLAYTON (walesi, 8.)–Chris DOBEY (angol, B-csoport)

Grand Slam of Darts, Wolverhampton.  Sport1 20:00 a csoportkör harmadik fordulója, A–D csoport (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)