Labdás kupadélután a Sport TV-n • SportTV

Labdás kupadélután a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 17. 10:08    
Olvasási idő: 2 perc

Szerda délután két labdajáték kupasorozatából is mutatunk egy-egy érdekes találkozót. A vízilabda Bajnokok Ligájában a tavalyi győztes Szolnok régi, nagynevű ellenféllel kezdi meg szereplését a 2018–19. évi kiírásban, a német kézilabdakupában pedig a bajnokság jelenleg két legjobban álló csapata csap össze.

SZOLNOK–JADRAN SPLIT

A vízilabda BL-kiírás B-csoportjába nem kevesebb mint öt korábbi kupagyőztes nyert besorolást. A legutóbbi három esztendő bajnoka, az idei győztes görög Olympiakosz, a tavalyi első Szolnoki Dózsa Közgép és a 2016-os trófeanyertes Jug Dubrovnik valamint a másik horvát, a 7-szeres kupabirtokos Mladost Zagreb mellé a selejtezőből csatlakozott déli szomszédaink harmadik exgyőztese, az 1992-ben és 1993-ban (még BEK néven) megrendezett sorozat legjobbja, a Jadran Split is. Nézzük, a Dózsa honlapja hogyan mutatja be a hosszú idő után visszatérő ellenfelet!
„A horvát Jadran Split 6–6-ot játszott a Jadran Herceg Novi vendégeként, és mivel az odavágón 11–9-re nyert, így bebocsátást nyert az elitklubba. Már a főtáblára kerülést óriási sikerként éli meg Split, hiszen ugyan a klub 1992-ben megnyerte a BL-t, sőt, a következő évben meg is tudta védeni címét, 24(!) év után lehet a póló arisztokratáinak fenntartott igencsak exkluzív klub tagja. Nagyon sok szempontból különleges a csapat. Például: a korábbi Jugoszlávia bajnokságát kilencszer tudta megnyerni, Horvátországét viszont még egyszer sem. A csapat zöme nemhogy horvát, de spliti születésű. Egyedül a 196 centiméteres apróság, a center Ivan Krapic az, aki Rijekában született. Még a légiósuk sem légiós, hiszen Nathan McKenzie Power is a kikötővárosban látta meg először a felkelő napot, jóllehet neve alapján erre komolyabb összegben nem fogadnánk.
És természetesen magyar vonatkozása is van a horvát csapatnak. Az immáron 38. esztendejét taposó Aljosa Kunac korábban az FTC-ben és Szegeden is kereste a vajas kenyérre valót.”
A szolnokiak összes hazai – és lehetőség szerint minél több idegenbeli – csoportmérkőzését megmutatjuk, lehetőleg élőben a Sport TV csatornáin.

FLENSBURG–MAGDEBURG

Három éve Hamburgban a kupadöntőben a Flensburg bizonyult jobbnak… (Fotó: Getty Images)

A férfi kézilabda Bundesliga éllovasa jelenleg a 8 meccs után 100%-os mérlegű Flensburg, legfőbb üldözője az előrehozott meccsekkel együtt 10 találkozóból szintén 9-et megnyerő SC Magdeburg. A két csapat első bajnokija még hátravan, a nemzeti kupasorozatban, a DHB-kupában azonban már a nyolcaddöntőben farkasszemet kell nézniük egymással.

Ami a kupamúltjukat illeti, az 1977 óta megrendezett sorozatban (akkoriban a magdeburgiak még az ex-NDK-ban kézilabdáztak) a Flensburg-Handewitt 6 alkalommal szerezte meg a trófeát és nem kevesebb mint 9 kupadöntőt vesztett el. A Magdeburg kétszeres győztes (1996-ban és 2016-ban, azaz húsz év különbséggel), emellett ugyancsak kétszer bukott is a kupafináléban. Két ízben ők ketten vívtak meg a végküzdelemben. 2015-ben 24–24-es hatvan perc, majd 27–27-es hosszabbítás után 7 méteresekkel (5–4-re) a Flensburg nyert, egy évre rá a Magdeburg 32–30-cal vágott vissza.

Ebben a kiírásban mindkét csapat az első fordulóban egy-egy négycsapatos minitornán vívta ki a továbbjutást, még júniusban. A Handewitt Halverben előbb a Nordhorn-Lingent 28–19-re, majd a TuS Ferndorfot 30–22-re verte meg. A Magdeburg Hildesheimben lépett parkettre, s a Lübeck-Schwartau 31–17-es legyőzése után a döntőben a rendező Eintracht Hildesheimet múlta felül 35–18-ra.
Most egymás útjába sodorta őket a sors, miközben lesz Rimpar Wülfe–Erlangen párosítás is a nyolcaddöntőben… Viszont így láthatunk és mutathatunk önöknek egy várhatóan izgalmas, magas színvonalú kézilabdacsatát!

Sport1 18:45  Szolnoki Dózsa Közgép–VK Jadran Split vízilabda BL B-csoport-mérkőzés (kommentátor: Fülöp László, riporter: Szél Tamás Pál, szakkommmentátor: Horváth Viktor); Sport2 19:00 SG Flensburg-Handewitt–SC Magdeburg férfi kézilabda DHB-kupa-nyolcaddöntő (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila)