Messi egy zseni, 555. kiadás • SportTV

Messi egy zseni, 555. kiadás

2019. 05. 03. 16:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A nemzetközi kupasorozatok elődöntői, valamint a Szoboszlai Dominik, Christian Eriksen, PSG hármas áll az Europálya következő adásának fókuszában.

Madrid és Baku, ha nem is térben, de időben egyre közelebb, egyre jobban lehet látni (vagy csak érezni?), kik jutnak be a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-liga döntőjébe. Az Europálya következő adása is ennek jegyében telik. A két sorozat közül az Európa-ligában maradt reális esély arra, hogy angol házidöntőt rendezzenek, hiszen az Arsenal kétgólos előnyt szerzett a Valenciával szemben, a Chelsea pedig 1-1-gyel térhetett haza Frankfurtból. A Kemenes Szabolcs, László Csaba Várhidi Péter hármas rajzol, elemet és értékel, különös tekintettel Lacazette termelékenységére, Aubameyang hajrábeli góljának fontosságára, illetve a nagyszerű frankfurti atmoszférára, Luka Jovicsra és arra, mennyit ér Hazard-ral, illetve nélküle a Chelsea.

Természetesen a BL elődöntőiről sem feledkezünk meg, és 555. alkalommal is elmondjuk, mekkora zsenije napjaink és úgy általában a világ labdarúgásának Lionel Messi. Az argentin támadó gyakorlatilag elküldte a selyemzsinórt a Liverpoolnak, háromgólos előnyből nehezen képzelhető el a Barcelona bukása. De vajon elképzelhető, hogy a korábbi szakaszok angol dominanciája után a döntőt végül szigetországi csapatok nélkül rendezik meg? Sok nem kell hozzá, hiszen az Ajax idegenben verte meg a Tottenhamet, méghozzá elképesztő nyitó 20 percet produkálva.

A BL-lel kapcsolatban sokáig emlegették a PSG nevét is, de a franciák „szokás szerint” korán kiestek, ami médiaértesülések szerint már sok volt a katari tulajoknak. Ehhez még hozzájött az is, hogy a franciák – legalábbis a tulajdonosok szerint – nem viseltetnek kellő tisztelettel a párizsi projekt iránt, így elképzelhető, legkésőbb a 2022-es vb után kiszállnak a klubból. A Romát máris összeboronálták az arabokkal, de majd meglátjuk, vendégeink mit gondolnak erről. Vagy éppen Christian Eriksen esetleges Real Madridba igazolásáról, illetve Szoboszlai Dominik értékének folyamatos növekedéséről. De vajon reális már érte a minap felvetett 30 millió eurós vételár?

Az Europálya című futballmagazin 18:45-kor kezdődik a Sport1-en.