Egyesélyes kassai találkozó • SportTV

Egyesélyes kassai találkozó

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 17. 06:44    
Olvasási idő: < 1 perc

15.8 végzetes másodperc választotta el csapatunkat tavaly a feljutástól. Természetesen árgus szemekkel figyeljük a „helyettünk” feljutott briteket a szlovákiai elit-vb-n. Ami azt illeti, nem sok babér termett nekik…

Kaapo Kakko, a finnek tinisztárja a britek ellen újólag bizonyíthat (Fotó: Getty Images)

Négy meccsből négyet elveszettek, 4 gólt ütöttek, 24-et kaptak cserében. Igaz, a franciák elleni „sorsdöntő” meccsük csak az utolsó fordulóban esedékes, de nehéz elképzelni, hogy ne csupám átszállóval szerepeljenek a legjobbak közt – nagyon kilógnak lefelé a mezőnyből!
Pénteken az egyik éremesélyes, Finnország ellen kellene helytállniuk. Az északiak nem akarnak abba a hibába esni, mint tavaly, amikor bombaformában „szétszedték” ellenfeleiket a csoportkörben, aztán kizúgtak rögtön a negyeddöntőben. (Igaz, akkori kiverőjük, Svájc később is bizonyított, meg sem állt a döntőig…) Most egy kicsit kényelmesebbre vették a tempót – ki is kaptak hosszabbításban az amerikaiaktól. Amitől persze még újra a csoport élén végezhetnek, nekik is az utolsó körben lesz a mindent eldöntő összecsapásuk az eddig százszázalékos olimpiai ezüstérmes németekkel.
Közte persze – a strigula miatt – le kell játszani a finn-brit mérkőzést is. A hokiban persze nehéz „fél gőzzel” játszani, de aligha várható el a kékektől, hogy minden sztárjuk teljes elánnal vesse magát a küzdelembe. Hiszen a kérdés csupán annyi, három, öt vagy éppen tíz góllal verik meg a briteket. Persze, az ifjú titánokat nemigen lehet – talán nem is kell – visszafogni. A mindössze 18 éves tinisztár, a turkui Kaapo Kakko például parádésan teljesít Szlovákiában: hat góljával és egy asszisztjával hatodik a vb kanadai listáján, plusz-mínusz mutatóban pedig a svéd Nylander (+10)  mögött, a másik svéddel, Hornqvisttal és a honfitárs Manninennel holtversenyben a második (+8)! S mikor, ki ellen javíthatná tovább eddig is kiváló mutatóit, ha nem a gyengécske – persze ezen a szinten! – és egyre fáradó britek elleni találkozón?

JÉGKORONG-VB, 5.  forduló. Sport2 20:15 Finnország–Nagy-Britannia, A-csoport, Kassa (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kangyal Balázs)