Gulácsiék tartanák a lépést a BVB-vel • SportTV

Gulácsiék tartanák a lépést a BVB-vel

Sport TV avatar Sport TV 2019. 08. 25. 13:02    
Olvasási idő: 3 perc

Vasárnap öt mérkőzést is közvetítünk három követett bajnokságunkból. A legrangosabb résztvevők a Bundesliga bajnoki salátástáját már „hivatalosan” is célba vevő Leipzig és a Süperlig címvédője, az idényt botlással nyitó Galatasaray.

LEIPZIG–FRANKFURT

Gulácsi és Willi Orbán Lipcséje egy másik, győztesen startoló alakulatot fogad a Frankfurt csapatában.  Mateschitz klubvezér kiadta a jelszót: cél az egyik (vagy mindkét) hazai trófea. A frissen kinevezett, tehetséges és nagyon becsvágyó mester, Julian Nagelsmann ennek jegyében küldi pályára együttesét. A két magyar válogatott természetesen biztos kezdő, s mellettük még Timo Werner is, aki még mindig eligazolhat az augusztus végi játékospiaci zárásig. (Egyes spekulációk szerint a Bayernnek nem is igazán kell – egyelőre – , csak nem akarja az egyre izmosabb riválisnál meghagyni a veszélyes támadót…) A Frankfurt az idénykezdet után az első  hat mérkőzését – három különböző sorozatban – egyaránt megnyerte, ezt a szériát a Strasbourg elleni 0–1 szakította meg az El-ben csütörtökön. Adi Hütter edző ugyan híve a rotációnak, de könnyen lehet, hogy a Hoffenheim elleni győztes csapaton mégsem változtat Lipcsében.

Kapcsolódó

Leipzig–Frankfurt örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 6 mérkőzés–2 Leipzig-győzelem–3 döntetlen–1 Frankfurt-győzelem/9–6-os gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: ugyanez.
Lipcsében: 3–2–1–0/5–1. Ebből a Bundesligában: ugyanez
A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Timo Werner  (5 mérkőzés–2 gól–1 sárga lap), illetve Kévin-Prince Boateng, Gélspon Fernandes és Ante Rebic 1-1 gól

HERTHA–WOLFSBURG  

A Bayern elleni döntetlen idegenben óriási bravúrnak számít, ám az igazi értékét az adhatja meg, ha a Hertha a farkasok ellen otthon tartja mindhárom bajnoki pontot.  Noha a hírek eredetileg arról szóltak, hogy Dárdai Palkót kölcsön adják valamelyik német csapatnak, mégis úgy tűnik Berlinben marad, sőt az édesapját követő mester, Ante Covic számít is rá a cseresorban.
A Wolfsburg győzelemmel kezdte az idényt az újonc Köln ellen, méghozzá simával, hiszen még a 93. percben is 2–0-ra vezetett, csak akkor kapta meg a szépítő gólt.  Rá ugyanúgy érvényes, hogy a kiváló rajtot a folytatásnak kell igazolnia. Oliver Glasner, a nyáron kinevezett osztrák edző nem számíthat még a kezdőben a DFB-kupameccsen megsérült svájci válogatott védő Admir Mehmedire, aki ugyanúgy a cserepadon kezd, mint a Man City U21-es csapatától igazolt Lukas Nmencha. Kezdő lesz azonban a Köln elleni második gólt szerző közel 2 méteres holland csatár, Wout Weghorst, aki már a narancsosok nagyválogatottjában is szerepelt háromszor, s nem mellesleg az elmúlt idényben a Düsseldorf ellen már egy mesterhármast is szerzett a Bundesligában.

Kapcsolódó

Hertha–Wolfsburg örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 51 mérkőzés–20 Hertha-győzelem–14 döntetlen–17 Wolfsburg-győzelem/75–67-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 40–16–11–13/57–53.
Berlinben: 25–13–7–5/36–23. Berlinben a Bundesligában: 20–10–6–4/26–18.
A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Marcelinho  (10 mérkőzés–5 gól–4 sárga lap), illetve Bas Dost (3–4–0)

PORTIMONENSE–SPORTING CP

Bruno Fernandes egyelőre még a Sporting színeiben varázsol (Fotó: Getty Images)

Azonos mérleggel, 1-1 győzelemmel és döntetlennel kezd neki a 3. fordulós csatának Portimaóban a hazai gárda és a lisszaboni sztárcsapat.  Csak míg ez a házigazdától kiváló szezonkezdet, Marcel Keizer gárdájáról  nem mondható el ugyanez. A Marítimo elleni 1–1-es döntetlen még akkor is kudarcnak számít, ha ezt a szuperkupa 0–5-je előzte meg a Benfica ellen. A „Sporting-rangadón” a Braga ellen aratott 2–1-es siker aztán kissé helyrebillentette a önbizalmat. A végső zárszámadás a sztárokat illetően „ikszre” alakult az átigazolási időszakban: a sokak által csábított Bruno Fernandes maradt, Bas Dost azonban szint bizonyosan visszatér a német Bundesligába, ahol az Eintracht Frankfurt vele pótolná a Real Madridhoz igazoló Ante Jovicsot.

GIL VICENTE–SPORTING BRAGA

A múlt heti Sporting-derbi vesztese a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetésszerzőjéhez látogat. A nyitó fordulóban a Gil Vicente ugyanis haza pályán, Barcelosban „elkapta” a csúcsesélyes duó egyikét, a Portót. A sárkányok elleni 2–1-es győzelem igazi értékét mutatja, hogy most szombaton a Porto ugyancsak idegenben a csúcsrangadón nyerni tudott Lisszabonban! A Gil Vicente aztán a második játéknapon egy sima hármast kapott Moreirában. Most majd kiderül, Vítor Oliveira együttes egy nagy bravúr után otthon képes-e egy gyengébb ellenfelet is legyűrni, vagy csak egy véletlen kifutott eredmény volt-e a Porto megverése.

GALATASARAY–KONYASPOR

Emre Mor (balra) első mérkőzésén szuperkupagyőzelemhez segítette a Galatát, a bajnoki rajton csak csere volt. Tőle várják a csapat hívei, hogy vezércsillaga legyen a vörös-sárgáknak (Fotó: Getty Images)

A Cim-Bom-Bom szurkolóit valósággal sokkolta a rajton Denizliben elszenvedett kétgólos vereség. Bár a felkészülési mérkőzések eredményei kissé előrevetítették azt a kudarcot, hiszen az utóbbi időkben gyengélkedő Panathianaikosz elleni 2–1-en kívül nem sikerült jelentősebb erejú csapatit legyőzni. Most tehát nagy a győzelmi kényszer Fatih Terim együttesén, ám az öreg mágus már sok-sok hasonló helyzetből ki tudta rángatni aktuális együttesét. Igazi nemzetközi csapat manapság a Galata: a Denizliben vesztes együttes kezdőjében egyetlen török (!), a sokszoros válogatott Selcuk Inan szerepelt, s csereként is csak a legígéretesebb tehetségek egyikének tartott Emre Mor kapott szerepet, aki a Celtától került a nyáron Isztambulba. A dániai születésű, kettős állampolgár Emre még mindig csak 22 éves, most a Galatánél készül újraépíteni önmagát, hogy később ismét olyan európai élcsapathoz kerüljön, amilyennél a Dortmund esetében már járt korábban, igaz csak egy idényen keresztül.
A vendég Konya eddigi 18 fellépéséből még sosem tudott nyerni Isztambulban, csupán három döntetlent ért el, igaz ebből kettő az elmúlt négy mérkőzésre esett. Még a nyitómeccs kudarcánál is nagyobb bukás lenne, ha ez a nyeretlenségi széria most törne meg a Türk Telekom Stadionban…

 

BUNDESLIGA, 2. forduló. Sport1 15:15 RB Leipzig–SG Eintracht Frankfurt (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Nyilasi Tibor); Sport1 17:45 Hertha BSC–VfL Wolfsburg (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Mészáros Ábel); LIGA NOS, 3. forduló. Sport2 19:30 SC Portimonense–Sporting Clube de Portugal (kommentátor: Bartha Zoltán), Sport2 21:30 Gil Vicente FC–Sporting Clube Braga (kommentátor: Haraszti Ádám); SÜPERLIG, 2. forduló. Sport1 20:30: Galatasaray SK–Konyaspor  (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakommentátor: Mészáros Ábel)