Szalai Ádám: Irány Mainz! • SportTV

Szalai Ádám: Irány Mainz!

2019. 08. 27. 12:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Eldőlt, marad a Bundesligában a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám! Mondhatnánk: Ott folytatja, ahol elkezdte, hiszen hat év után tér vissza első felnőtt német klubjához.

Reméljük sokszor ünnepel majd ismét a Mainz mezében. (Fotó: Getty Images)

Régóta beszéltek róla, hogy Szalai Ádám klubot válthat a nyáron, és bár legtöbbször török és holland csapatokat emlegetettek a külföldi lapok, ma kiderült, a Bundesligában folytatja: Az 1. FSV Mainz 05 twitter-oldala számolt be arról, hogy orvosi vizsgálaton van a klubnál.

Szalai Ádám újra az 1. FSV Mainz 05 mezében. Kezdjetek el hozzászokni! © rscp/Mainz 05 – A képet az 1. FSV Mainz 05-től kaptuk, és ezúton is köszönjük szépen!

Posted by Sport TV on Tuesday, August 27, 2019

Szalai ádám még áprilisban azt nyilatkozta nekünk a Germánia című műsorban, hogy elsődleges célja továbbra is a Bundesliga, ehhez tökéletesen illeszkedik ez a klubváltás:

Exkluzív interjút adott Germánia (https://www.facebook.com/groups/germaniasporttv) című műsorunknak a Bundesliga legeredményesebb magyar játékosa, a hétvégén ötvenedik németországbeli gólját megszerző Szalai Ádám!

Posted by Sport TV on Monday, April 22, 2019

A Mainz egykor a Real Madrid Castillától igazolta le 2010 januárjában, négy szezon (3 és fél) alatt összesen 85 alkalommal viselte a Mainz mezét, ezalatt 24 gólt szerzett.

Emlékeznek még a Bruchweg Boysra? Amikor Szalai Ádám Lewis Holtby-val és André Schürrlével a góljaik után zenekarként ünnepeltek?

A remek 2012-13-as szezonja után 2013-ban az akkor BL-ben szereplő Schalke szerződtette. A Hoffenheim 2014-ben csapott le rá, és fél év hannoveri kölcsönjátékot leszámítva azóta a kék-fehéreknél szerepelt.

Szalai 31 évesen, 219 Bundesliga-meccsel a háta mögött tér vissza egykori sikerei helyszínére. 10 év alatt 51-szer volt eredményes a német első osztályban, amivel magyar csúcstartó.

A Sport TV bízik benne, hogy onnan folytatja majd Mainzban, ahol 2013-ban abbahagyta, a 2012-13-as szezonban ugyanis 13 gólt lőtt a bajnokságban.

Az első meccsén épp a Bayern München ellen mutatkozhat be ismét a 05-ösöknél.

A Bayern München – 1. FSV Mainz 05 mérkőzést augusztus 31-én, szombaton 15:30-tól élőben közvetítjük a Sport1-en – A kommentátor Méhes Gábor lesz.