Nem kacsa: Kacsával támad a Pittsburgh Steelers! • SportTV

Nem kacsa: Kacsával támad a Pittsburgh Steelers!

2019. 10. 12. 13:05    
Olvasási idő: 2 perc

Devlin Hodgesszal bővül vasárnap azon quarterbackek sora, akik csapatukban nem első számú QB-ként indították a szezont, az idény közben azonban az övék lett a kezdő poszt. A Pittsburgh Steelers vele, egy egykori jégkorongpalántával és junior kacsahívó világbajnokkal indult harcba a Los Angeles Chargers ellen.

A Pittsburgh Steelers hivatalosan is bejelentette, hogy a sérült kezdő irányító Ben Roethlisberger helyére betett Mason Rudolph nem játszhat a Los Angeles Chargers ellen, így a szezon előtt harmadik számú választásnak tartott Devlin Hodges kezd vasárnap a Los Angeles Chargers ellen. Rudolph a Baltimore elleni mérkőzésen a harmadik negyedben Earl Thomas szabálytalanságát követően szenvedett agyrázkódást (a Ravens safetyje 21 ezer dolláros büntetést kapott az esetért), és bár a héten (csökkentett üzemmódban) edzett, a vezetők úgy döntöttek, a vasárnapi meccse Hodges kezd.

Augusztusban, amikor az utolsó előszezonbeli mérkőzés után kitették a keretből, ilyen léptékű előmenetelre aligha számított vele kapcsolatban bárki is. Néhány héttel később a gyakorló csapatba már bekerült, az 53-as keretnek pedig akkor lett tagja, amikor Roethlisberger egész idényre kidőlt a könyökével. Onnan már csak még egy sérülés kellett, hogy egy hete bemutatkozzon az NFL-ben, akkor Rudolph helyére beszállva, 9 kísérletéből 7-et célba juttatva, emellett 2 futásból 20 yardot elérve.

Arra is jó esély mutatkozik, hogy körülötte is olyan legenda alakuljon ki, mint a fejpántos-bajszos, szintén beugróból első számú QB-vé avanzsáló Gardner Minshew (Jacksonville Jaguars) körül. Eleve nem amerikaifutballistának, hanem jégkorongozónak készült. Az alabamai Birminghamben már kétéves korcsolyázott, háromévesen az édeapja által edzett, 1-2 évvel idősebbekből álló csapatban hokizott. Intenzív gyerekkora volt, mert négyévesen már arra kérte a szüleit, hogy a jégkorong mellett hadd kóstoljon bele az amerikaifutballba is… Volt hozzá tehetsége, az első meccse első drive-jának első akciójában pontokat szerzett a legenda szerint.

És emellé jött még a kacsavadászat és kacsahívás, aminek később a becenevét is köszönhette. Édeapja a fivérével együtt gyerekként gyakran elvitte kacsára vadászni, és amikor bevezette a kacsahívás rejtelmeibe, Devlin beleszeretett. Általában Arkansasba járt versenyezni, hétévesen már bőven versenyzett. Mivel pontosan mi sem tudtuk, mi a kacsahívás, kerestünk gyorsan egy kis ízelítőt:

Akkoriban találkozott a sportág legendájával, Butch Richenback-kal, aki elkezdte trenírozni, olyan sikeresen, hogy Devlin 2009-ben Stuttgartban a sportág junior-világbajnoka lett. Azt a ricsajt meg el lehet képzelni, amikor ő, testvére, Duncan, valamint az édesapjuk otthon egyszerre szórakozott otthon. „A régi házunkban folyton azt mondtam nekik, oké, húzzatok le a pincébe, és csukjátok be az ajtót” – emlékezett vissza erre a korszakra édesanyja, Amy.

A Samford Universityn folytom csak a kacsákról tudott beszélni, Chris Hatcher vezetőedző rá is aggatta a „Duck” becenevet, nem sokkal később pedig már az elkapói is így hívták. „Ha kimondtuk, hogy Devlin, senki sem tudta, kiről beszélünk” – mondta a becenév közismertté válásáról Russ Callaway, a Samford támadókoordinátora.

Jóllehet a Samford színeiben megdöntötte Steve McNair, a Tennessee Titans későbbi szupersztárja másodosztályú universitasokra vonatkozó passzrekordját, a drafton azonban nem kelt el. Jó egy hónapja még füvet nyírt az édesanyjánál, és reménykedett, hogy mehet próbajátékra a New York Jetshez, amikor hívta az ügynöke, hogy mégis szüksége lenne rá a Steelersnek, amely elcserélte harmadik számú quarterbackjét, Josh Dobbst. Roethlisberger sérülésétől kezdve pedig megváltozott az élete.

És talán pár kacsa is kegyelmet nyert.

A Sport1-en vasárnapról hétfőre 2:15-től élőben közvetítjük a Los Angeles Chargers-Pittsburgh Steelers mérkőzést.