Egy NFL-csúcs biztosan nem lesz Eli Manningé, de ezt aligha bánja • SportTV

Egy NFL-csúcs biztosan nem lesz Eli Manningé, de ezt aligha bánja

2020. 03. 29. 11:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A visszavonulásával Eli Manning megúszott egy szomorú rekordot: biztosan nem ő veszíti el a legtöbb meccset kezdő irányítóként az NFL-ben.

A visszavonulások és a szerződéskötések időszaka után az ESPN a minap kajánul megállapította: „Eli Manning a visszavonulása bejelentésével elkerülte, hogy megdöntsön egy csúcsot, amit felülmúlhatott volna, ha még egy évet kezdőként tölt el az NFL-ben”. Történetesen a kezdőként legtöbb mérkőzést elveszítő quarterback rekordját.

Ezt egyelőre Vinny Teataverde tartja, aki a Tampa Bay Buccaneers, a Cleveland Browns, a Baltimore Ravens, a New York Jets, a Dallas Cowboys és a Carolina Panthers színeiben összesen 123 mérkőzést veszített el. (Három meccsen szerepelt a New England Patriotsban is, de egyszer sem kezdőként.) A karrierje összes találkozóját a New York Giants színeiben letudó Eli Manning második az örökrangsorban 117 vereséggel, és ha nem kispadozta volna végig az előző szezon jelentős részét Daniel Jones mögött, illetve ha vállalt volna még egy szezont és kezdő lehetett volna, simán felülmúlhatta volna Testaverde csúcsát.

Az akítv játékosok közül erre most Drew Breesnek van a legnagyobb esélye. A New Orleans Saints QB-je 111 vereségnél tart, most hosszabbított két évvel, így például egy-egy 10-6-os és 9-7-es idénnyel az örökrangsor élére állna. Még ha nem is akar… Matematikai alapon Matthew Stafford, a Detroit Lions irányítója is jó úton jár, már 79 kudarcot könyvelhetett el kezdőként, úgy, hogy még csak 32 éves. Ha még hat évig kitart kezdőként és átlagosan 8 összecsapást bukik el évadonként, lehagyja Testaverdét.

Persze, azért aki ennyi vereségig eljut, azért nem a QB-k legaljához tartozik, sőt. Aki rossz, annak nem jut ennyi meccs, hanem kispadra szorul vagy kiteszik a keretből. Manningnek közben két, Breesnek pedig egy Super Bowl-győzelem azért csak összejött kezdőként.