A Red Bull ismételné a legutóbbi nagy futást • SportTV

A Red Bull ismételné a legutóbbi nagy futást

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 12. 16:22    
Olvasási idő: 1 perc
CHL

Már a kieséses szakaszánál jár a jégkorong BL, a keddi mérkőzések közül a legutóbbi döntős meccsét közvetítjük.

Mark Voakes (jobbról), a Red Bull jelenlegi házi pontkirálya már s legutóbbi finálén is ott volt a csapatban, képünkön a FRölunda klasszisával, Froberggel harcol a korongért (Fotó: Getty Images)

A 2018–19-es kiírásban a müncheni Red Bull nagyot alakított, a csoportkör után a svájci EC Zug , a Malmö Redskins és a salzburgi „testvércsapat” kiverésével egészen a döntőig menetelt, amelyben csak a sorozat abszolút bajnokától, a korábbi kétszeres arany- és egyszeres ezüstérmes svéd Frölundától szenvedett vereséget.

A müncheni gárda a jelen kiírásban a G-csoportba kapott besorolást, amelyet 3 győzelemmel, 1-1 hosszabbításos győzelemmel és vereséggel valamint egy „normál” vereséggel 12 pontot szerezve meg is nyert a svéd Färjestad (11 pont), a svájci Ambri Piotta (10) és a HC Banská Bystrica (3) megelőzésével. Mindhárom hazai meccsét megnyerte, a háromféle másik eredményből egyet-egyet mindegyik ellenfelével szemben idegenben ért el.

Ellenfele, a fehérorosz Junoszty Minszk harmadszor rajtolt a CHL-ben, de most először sikerült túlélnie a csoportkört. A D-csoportban szerepelt, a végül elsőként végző svájci Lausanne ellen idegenben normál játékidőben kikapott, otthon hosszabbítás után nyert, egyformán 3–­2-re. A két kiírással ezelőtt elődöntő Ocelári Trinec ellen otthon 2–0-ra győzött, Csehországban 7–2-re (!) kikapott, a finn Pelicans ellen Minszkben rávezetésekkel alulmaradt (2–­3), viszont  Lahtiban 2­–0-ra nyerni tudott. Az így szerzett összesen 9 pont a második jóhelyre volt elég a  Lausanne (12) mögött, a Trinec (8) és a Pelicans (7) előtt.

Egyik csapat sem hemzseg a nagy pontszóróktól, a Minszk legjobbja Makszim Malcev 7 (2+5) csak 21. a pontlistán, a müncheni házi „pontkirály” Mark Voakes 4 (1+3) nem fér be a legjobb 60 közé a ligában. Jobb a helyzet a kapusokkal. A müncheniek egyik portása, Danny aus den Birken 3. a  60 percre számolt kapottgólátlag (GAA) alapján 0.97-tel, de ő csak 3 meccsen védett. A Red Bull másik kapuvédője, a másik három mérkőzésen szerepet kapó Kevin Reich 1.53-mal a 14., a Junoszty mind a hat mérkőzésen védő hálóőre, Igor Birkun a 23., 2.25-tel.

JÉGKORONG BL, nyolcaddöntő, első mérkőzés. Sport2 17:00  Red Bull München–­HK Junoszty Minszk (kommentátor: Gyulai Miklós)