München: már megint a svédek... • SportTV

München: már megint a svédek…

2019. 12. 10. 20:07    
Olvasási idő: < 1 perc
CHL

A müncheni Red Bull az utóbbi két kiírásban a jegyzett csapatok közé küzdötte fel magát a jégkorong BL-ben. Ugyanakkor rendre összefut valamelyik svéd riválissal – ami azért nem olyan nagy különlegesség, mert az eddigi öt kiírásból négyszer svéd győzelem született (egyszer még házidöntőt is vívtak), s minden kiírásba öt szereplőt delegálnak.

Müncheni Red Bull-gólöröm - legalább öt ilyenre lenne szükség – kapott gól nélkül –.a szuper meglepetéshez (Fotó: Getty Images)

A müncheni gárda a legutóbbi kiírásban a Malmö Redhawksszal egy csoportban szerepelt, ki is kapott idegenben 6–1-re, igaz a visszavágón 3–2-re sikerült nyernie. A nyolcaddöntőben is összekerültek, akkor a Bundesliga-csapat hazai pályán 2–1-es hosszabbításos siker után másodjára már 5–5-re végzett Malmőben, ezzel kiverte ellenfelét. A salzburgi „testvércsapat” kiejtése után a döntőben a BL „örökös bajnoka”, az öt kiírásból negyedszer döntős Frölunda Indiansszal küzdött meg, amelytől Göteborgban 3–1-es veresléget szenvedett.
Ebben a kiírásban aztán szinte meg sem lepődött a müóncheni publlikum, amikor kedvenceinek ismét svéd ellenfele (is) akadt a Färjestad csapatában. A „párbaj” az egy évvel korábbihoz hasonlóan alakult: vereség Svédországban (most csupán 3–1-re), majd egygólos győzelem hazai csarnokban (2–1). Persze, mindkét csapat továbbjutott – kiejtve a svájci Ambri Piottát és a besztercebányai együttest. Mivel a müncheni gárda lett a csoportgyőztes, a másodikak közül kapott ellenfelet a playoffban. A negyeddöntőben az RB a mezőny egyetlen fehérorosz csapatát búcsúztatta kettős győzelemmel (3–2, 6–0), majd a negyeddöntőben 3/7 volt az esélye, hogy kikapjon egy svéd csapatot –”sikerült”. A stockholmii Djurgardent „dobta neki” Fortuna…
Az első meccsen megismétlődött a tavalyi malmői „rémdráma, a Red Bull beleszaladt ezúttal egy ötösdbe, amelyre válaszul csak egy gólt sikerült ütnie, még 0–2-nél.
Ezek után a visszavágón hatalmas bravúr kellene a németektől, majd kiderül, az elmúlt négy évben három Bundesliga-aranyat és legutóbb egy ezüstöt összehalmozó csapat képes lesz-e erre a svéd bajnokság legutóbbi döntőse ellen.

Sport2 20:00 EHC Red Bull München–Djurgardens IF jégkorong BL-negyeddöntő visszavágó (kommentátor: Engyel István)