Török élő évzárás a bajnokkal • SportTV

Török élő évzárás a bajnokkal

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 28. 09:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A török bajnokságban ebben az esztendőben még lejátszanak egy fordulót a csapatok. Mi a zárókörből a három tradicionális isztambuli nagycsapat szereplését követtük-követjük. Pénteken közvetítettük a Besiktas–Genclerbirligi (4–1) találkozót, ma a bajnok Galatasaray Antalyaspor elleni hazai mérkőzés lesz idei utolsó élő mérkőzésünk, vasárnap pedig felvételről mutatjuk meg a Fenerbahce vendégjátékát a Caykur Rizespor otthonában.

Ryan Babel a jobbak közé tartozik a gyengélkedő Galatában (Fotó: Getty Images)

A bajnoki címvédő gyengécske őszt produkált a Süperligben. 6-6 győzelem és döntetlen 4 vereség mellett, tízpontos hátrány a listavezetővel szemben nem néz ki valami remekül egy bajnokcsapat eredménylistáján.

Ráadásul a nemzetközi klasszisok sem teljesítenek felső fokon. A világbajnok Steven Nzonzi például mindössze 5 meccsen lépett pályára,  ebből is kétszer csereként, gólt-gólpasszt nem jegyzett, kapott négy sárga lapot, s már ott is hagyja a Cim-bom-bomot a Premier League kedvéért . (Igaz, Isztanbuka is a Roma küölcsönjátékosakébt érkezett.) De a többi neves Galara-spíler sem zárt jó őszt, talán az egy Ryabn Babel kivételével. A holland válogtottba magát visszaverekedő, immár 33 esztendős, extravagáns kinézetű, haját rózsaszínre festető támadó csupán egy mérkőzést hagyott ki, 4 góljával pedig a csapat házi gólkirályának is mondhatja magáét. Ez a tény – 4 góllal a legjobbnak lehet lenni szezonzáráskor – mutatja a Galata igazi gyengeségét, a krónikus gólképtelenséget. A szerzett 18 góllal a csapat csupán 11. a liga 18 együttese közül, miközben 15 kapott góljával a mezőny holtversenyben legjobban védekező alakulata a táblázaton őt közvetlenül megelőző, 6. Alanyaspor társaságában.

A szezonzáróra adva van a javítási lehetőség, hiszen a  16., már kiesést jelentő helyen álló Antalyaspor látogat a Türk Telekom Stadionba. A két együttes legutóbbi három isztambuli összecsapását egyaránt a Galata nyerte meg, 11–­1-es összesítéssel, azaz az összmérlegen (23–14–5–4) belül a közelmúlt eredményei is a piros-sárgák több gólos sikerét ígérik. Csak most már tényleg jobban kell koncentrálniuk az ellenfél kapuja előtt!

SÜPERLIG, 17. forduló. Sport2 18:00  Galatasaray SK–Antalyaspor Külübü (kommentátor: Fülöp László)