Új főnöke van "Amerika csapatának" • SportTV

Új főnöke van „Amerika csapatának”

2020. 01. 06. 21:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Mike McCarthy, a Green Bay Packerssel egykoron Super Bowlt nyerő szakember lesz a Dallas Cowboys új vezetőedzője.

Az egyik amerikai újságíró amondó, ha „…valaki egyszer Jerry házában maradhat, akkor azt a srácot ő már nem veszíti el”. Márpedig Mike McCarthy szombat éjjel Jerry Jones házában maradhatott, ez pedig hétfőn már annyit jelentett: ő a playoffról ezúttal lemaradó Dallas Cowboys történetének kilencedik vezetőedzője. A tulajdonos ugyanis egy ötéves szerződéssel „dobta meg”. McCarthy a gárdát 2010 és 2019 között irányító Jason Garrett-től veszi át, abban a reményben, hogy a Green Bay Packers után „Amerika csapatával” is Super Bowlt tud nyerni. Ráadásul a szakember azt a Super Bowlt éppen új otthonában, a dallasi AT&T Stadiumben nyerte meg a Pittsburgh Steelers ellen…

McCarthy ezt megelőzően a Green Bayt 13 idényen keresztül gardírozta, kilencszer bejutott vele a rájátszásba, az egy Super Bowlon túl két főcsoportdöntőt is játszhatott, mielőtt 2018-ban 12 mérkőzés után kirúgták volna. Egy szezonnal ezelőtt a New York Jetsnél részt vett vezetőedzői interjún, de nem ő lett a befutó, míg a Tampa Bay Buccaneersnél és az Arizona Cardinalsnál már a megbeszélések előtt visszalépett. Az elmúlt hetekben a Carolina Panthersszel, a Cleveland Brownsszal és a New York Giants csapatával is egyeztetett, mielőtt igent mondott volna a Dallasnak.

A tréner nagy szerepet játszott Aaron Rodgers fejlődésében, a Cowboysnál vélhetően arra számítanak, hogy Dak Prescotton is tud valami hasonlót lendíteni. És nem utolsósorban az is fontos, hogy a dallasi nagyemberekben maradandó emléket hagyott, hiszen a Packers vezetőedzőjeként 3 vereség mellett 7 győzelmet is elkönyvelhetett ellene, ráadásul kétszer a playoffban mért rá csapást.