A Tatabánya újabbat lépne a negyeddöntő felé

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 22. 14:33    
Olvasási idő: 2 perc

Ugyan szombati kézilabdaprogramunkban két BL- és egy EHF-kupa-mérkőzés szerepel, az utóbbi a legfontosabb a szánunkra. A Grundfos Tatabánya ugyanis esetleges győzelmével hatalmasat léphetne a kupasorozat negyeddöntője felé

Ancsin Gábor góljaira szükség lesz a franciák ellen is (Fotó: ehfcl.com)

A Tatabánya remekül kezdett az EHF-kupa D-jelű „halálcsoportjában”, ahol három kézilabdás csúcsnemzet, Spanyol-, Német-és Franciaország egy-egy klassziscsapata az ellenfele. Első mérkőzésén bravúros hajrágyőzelmet aratott Győrben a Logrono La Rioja fölött (26–25), a másodikon 27–27-es remek döntetlent ért el a német fővárosban, a korábbi kétszeres győztes Füchse otthonában.

Most jön a harmadik erőpróba, a szokásos „hazai” kupahelyszínen, Győrben a francia PAUC Handball ellen.

„Az FTC elleni kudarc megviselte a társaságot. Elvesztettük az a kis előnyünket bajnokságban, amit eddig »összespóroltunk«. De ki kell bírnunk még legalább két hónapot. Nagyon remélem, hogy szombaton ismét kellemes meglepetést okozunk szurkolóinknak, akik ezt nagyon megérdemlik, hiszen hat éve, amióta én itt vagyok, rendületlenül kitartanak mellettünk jóban és rosszban. Együtt, most Győrben is sikerülhet a bravúr” – nyilatkozta Matics Vladan, a csapat edzője a klub honlapjának.

Valóban, a Tatabánya otthon kapott ki a bajnokságban az FTC-től (24–28), ám ellenfele is vesztesen tudta le soros bajnokiját szerdán, amikor 12–11-es félidei vezetés után 20–18-ra kikapott Nimes-ben. Ezzel jelenleg csak a 6. a liga táblázatán, a százszázalékos listavezető PSG-től 16, a harmadik Nimes-től 8 ponttal elmaradva.

A PAUC az idei EHF-kupában idegenben még nem kapott ki, míg a Tatabánya az elmúlt három kiírásban csak egyetlenegy vereséget szenvedett pályaválasztóként, még a tavalyi csoportkörben a horvát Nexétől. A magyar csapat legutóbb a 2017–18-as kiírásban játszott francia ellenféllel, akkor otthon legyőzte a Chambéryt, idegenben viszont kikapott tőle, még a selejtezőben.
Az aix-en-provence-i csapat csupán egyet nyert meg legutóbbi négy tétmérkőzéséből, ám a Tatabánya is csupán kettőt az Eb óta lejátszott két találkozójából.

A Tatabánya mérkőzése előtt megmutatjuk a sajnos már kiesett Fradi női középdöntő csoportjából a  Rosztov–Metz rangadót élőben, míg este a Veszprém férfi I. BL-csoportjából felvételről a Porto–Vardar összecsapást is.

KÉZILABDA-KUPAMÉRKŐZÉSEK. NŐI BL, középdöntő Sport1 13:45 Rosztov-Don–Metz Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet). FÉRFI EHF-KUPA. csoportmérkőzés. Sport1 16:45 Grundfos Tatabánya KC–PAUC Handball (kommentátor: Haraszti Ádám, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila). FÉRFI BL, csoportmérkőzés. Sport2 20:30 FC Porto Soforma–RK Vardar Szkopje (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)

Cookie beállítások