Hárman a hibátlan továbbjutásért • SportTV

Hárman a hibátlan továbbjutásért

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 01. 09:41    
Olvasási idő: < 1 perc

Utolsó előtti második körös napjához érkezik a PDC Home Tor hétfőn este. A 102 indulóból eddig hatan maradtak állva, közülük Gary Anderson az egyetlen százszázalékos, aki mind a hat mérkőzését megnyerve jutott el a sorozat elődöntőjéig. Ezt a teljesítményt három játékos valamelyike is megismételheti – persze az is meglehet, Gary egyedül marad a rekordjával…

A három pályázóból a legesélyesebb Nathan Aspinall, a legutóbbi két PDC-vb elődöntőse. Ó annak a csoportnak a tagja, amely eddig viszonylag jól teljesített a tornán, a sportágban fiatalabbnak számító angol klasszisokoké. A -40-es korosztáyú, top 20-ba tartozó angol játékosok közül csupán Michael Smith bukott az első körben, Stephen Bunting eljutott a playoffig, Cullen, Cross és Chisnall már elődöntős, s negyedikként Aspinall csatlakozhat hozzájuk. Esetleg Jamie Hughes lehet még a csoportgyőztes, aki részlegesen felel csak a fenti „csoportkritériumnak”: negyven alatti, de a világrangsorban „csak” a 41. A két angol favorit egymás elleni mérlege szoros: Aspinall 2–1-re vezet.
José de Sousa lehet az esetleges meglepetésember. Arra sem számított senki sem, hogy a portugál az első körben veretlenül hámozza át magát a Keegan Brown, Robinson, Thornton hármason, ám azzal, hogy mindössze egyetlen leget vesztett a három mérkőzésen, az alapszakasz legjobb teljesítményét produkálta.
A négyes igazi outsidere José Noguera, ám a csupán harmadik-negyedik legjobb spanyolnak számító dartsos is felmutathat egy „nagy trófeát”: többek közt Ian White legyőzésével szerezte meg a hétfő esti szereplés jogát.

Az utolsó minitorna győztese Rob Cross és Joe Cullen, valamint a kedd esti leendő továbbjutó társaságában alkotja a második elődöntős csoportot, azaz ha Aspinall és Hughes, illetve az utolsó napon Waites vagy Wilkinson egyike bizonyul a legjobbnak, akár egy színangol kvartett is összejöhet a verseny utolsó előtti napjára,

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, RÁJÁTSZÁS, 7. CSOPORT

A játékosok
Nathan ASPINALL (angol).
Életkora: 28 éves. A világranglistán: 7. Legjobb eredményei: vb-elődöntős (PDC, 2019, 2020), UK Open-győztes (2019). Az első körben: 1. (10. csoport, 6 ponttal)
Jamie HUGHES (angol). Életkora: 34 éves. A világranglistán: 41. Legjobb eredménye: vb-elődöntős (BDO, 2016, 2017), World Masters-döntős (2014). Az első körben: 1. (24. csoport, 6 p.)
José DE SOUSA (portugál). Életkora: 46 éves. A világranglistán: 59. Legjobb eredménye: Players Championship Finals 3. fordulós (2019). Az első körben: 1. (25. csoport, 6 p.)
Jesús NOGUERA (spanyol). Életkora: 30 éves. A világranglistán: 127. Legjobb eredménye: UK Open-résztvevő (2020). Az első körben: 1. (22. csoport, 4 p.)
A program
Aspinall–Noguera (örökmérleg: –), Hughes–De Sousa (öm.: –);
Noguera–De Sousa (öm.: 2–0–0–2), Aspinall–Hughes (öm.: 3–2–0–1);
Hughes–Noguera (öm.: –), De Sousa–Aspinall (öm.: –)
Győzelmi esélyszámok: Aspinall 1.73, J. de Sousa 2.73, Hughes 5.00, Noguera 21.00

DARTS, PDC Home Tour. Sport2 20:30 a rájátszás 7. csoportjának (39. játéknap) mérkőzései (kommentátor: Ziegenhám Medárd)