Lesz-e tiszta angol elődöntő? • SportTV

Lesz-e tiszta angol elődöntő?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 02. 09:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Az utolsó kiadó helyért csatáznak kedden este a PDC Home Tour playoffköre 8. csoportjának résztvevői. Bármelyikük is nyer, valamely különleges csoportba sorolódik be

Ha Jonny Clayton győz, létrejön a "favoritcsoport", de lőttek a tiszta angol négyesnek az elődöntőben (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Kezdjük a „nemzeti megközelítéssel”! Ha a Scott Waites, Carl Wilkinson duó valamelyike lesz a legjobb, a „nemzetközi” első elődöntő csoport (a holland Jelle Klaasen, a belga Mike De Decker, a skót Gary Anderson és az angol Dave Chisnall) mellé összejön egy színtiszta angol kvartett (Ron Cross, James Cullen, Nathan Aspinall és a keddi bajnok) is.
Ha Jonny Clayton lesz az első, a sok-sok meglepetést hozó torna végére mégiscsak összejön egy „papírforma elődöntő”, mert akkor a második elődöntő négyes mindegyik résztvevője csoportfavoritként jut el oda, azaz az első „kalapból” húzták ki a playoff előtt a nevét. (Nem mellesleg az első négy csoportból Anderson és Chisnall is favorit volt, azaz egyelőre csak a két németalföldinek sikerült a második köórben magasabban rangsoroltat megelőznie!)
Mivel a keddi négyesbe Clayton, Max Hopp és Wilkinson is hibátlan csoportgyőzelemmel jutott be, amelyikük ugyancsak veretlenül nyerni tud, az csatlakozhat az eddig mindössze két tagot (Anderson, Aspinall)  számláló „százszázalékosok klubjához”.

A verseny az utolsó playoffkörös csoporttal nem áll le, szerdán az első, csütörtökön a második elődöntős négyessel folytatódik, pénteken este pedig már bajnokot is avatnak – bár a speciális lebonyolítás miatt a (nem pénz)díjat csak postán vagy egy későbbi alkalommal veheti át majd a végső győztes…

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, RÁJÁTSZÁS, 8. CSOPORT

A játékosok
Jonny CLAYTON (walesi).
Életkora: 45 éves. A világranglistán: 15. Legjobb eredményei: Players Championship Finals döntős (2017), UK Open-elődöntős (2020). Az első körben: 1. (12. csoport, 6 ponttal)
Max HOPP (német). Életkora: 23 éves. A világranglistán: 24. Legjobb eredményei: Eb-elődöntős (2018), World Matchplay-nyolcaddöntős (2019). Az első körben: 1. (12. csoport, 6 p.)
Carl WILKINSON (angol). Életkora: 36 éves. A világranglistán: 89. Legjobb eredményei: UK Open-résztvevő (2018), lengyel open-győztes (2018). Az első körben: 1. (13. csoport, 6 p.)
Scott WAITES (angol). Életkora: 43 éves. A világranglistán: 102. Legjobb eredményei: világbajnok (BDO, 2013, 2016), World Masters-győztes (2011). Az első körben: 2. (3. csoport, 4 p.), majd 1. (27. csoport, 6 p.)
A program
Clayton–Waites (örökmérleg: –), Hopp–Wilkinson (öm.: –);
Waites–Wilkinson (öm.: –), Clayton–Hopp (öm.: 3–3–0–0);
Hopp–Waites (öm.: –), Wilkinson–Clayton (öm.: –)
Győzelmi esélyszámok: Clayton 2.37, Hopp 3.40, Waites 3.40, Wilkinson 9.00

DARTS, PDC Home Tour. Sport2 20:30 a rájátszás 8. csoportjának (40. játéknap) mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)