Chizzy Gary nyomdokain? • SportTV

Chizzy Gary nyomdokain?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 29. 08:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Gary Anderson példát mutatott, hogyan kell egy topfavoritnak játszania a Home Tour playoffkörében. Ami Wrightnak és Buntingnak sem sikerült, neki igen: mindhárom ellenfelét legyőzve, simán jutott tovább a sorozat jövő heti elődöntőjébe.

Dave Chisnall, a népszerű Chizzy a 34. jáétéknap első számú esélyese (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Gary tehát veretlen még a sorozatban, a péntek esti négy résztvevő közül háromnak is adva van a lehetőség, hogy ezt kopírozza. Dave Chisnall, Darren Webster és Geert Nentjes is 3-3 győzelemmel teljesítette az első kört, egyedül Damon Hetának volt szüksége jobb legkülönbségre a tovább kerüléshez.
Ez lesz az első olyan négyes a rájátszásban, amelyben nincs pótvizsgázó, azaz mind a négyen csoportgyőztesként jutottak idáig.
A csúcsfavorit persze Chizzy, az egyetlen, akinek egynél több pénteki rivális ellen van már meccse. Hogy Websterrel már 7-szer játszott az nem meglepetés, hiszen mindketten hosszú évek óta állandó résztvevői a PDC Tournak. Ám Chisnall Damon Hetával is megmérkőzött már, még a World Series-sorozat hajnalkorán, 2014-ben, Sydneyben. Azt a találkozót végtelenül simán, 6–0-ra nyerte meg, amiből persze az égvilágon semmi sem következik a péntek esti összecsapásra.
Érdekes viszont, hogy a bukik – akik egyre jobban kezdenek „beletanulni” a kiszámíthatatlan Home Tourba is ­– Hetától szimatolnak meglepetést, őt teszik az esélylista második helyére.

Darren Webster esélyeit a fogadóirodák gyengébbnek ítélik még az ausztrál Hetáénál is. A tapasztalt angol dartsos megpróbálhat rácáfolni az oddsokra pénteken este (Fotó: Getty Images)

Van viszont egy, ugyancsak kevéssé relevánsnak tűnő, statisztikai megközelítés is. A négy kiemelési kalapból a playoff első három napján nyert már a negyedik (Mike De Decker), a második (Jelle Klaasen) és az első (Gary Anderson) nyolcasból érkező is. Csak a második kalapból nem győzött még senki – a tökéletesen egyenlő eloszláshoz ma este Darren Websternek kellene megszereznie a csoportgyőzelmet…

DARTS, PDC Home Tour. Sport2 20:30 a rájátszás 4. csoportjának (36. játéknap) mérkőzései (felv., kommentátor: Bartha Zoltán)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, RÁJÁTSZÁS, 4. CSOPORT

A játékosok
Dave CHISNALL (angol).
Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: 11. Legjobb eredményei: vb-döntős (BDO, 2010), vb-negyeddöntős (PDC, 2017, 2019). Az első körben 1. (3. csoport, 6 ponttal)
Darren WEBSTER (angol). Életkora: 51 éves. Világranglista-helyezése: 27. Legjobb eredménye: vb-negyeddöntős (PDC, 2007, 2018). Az első körben 1. (15. csoport, 6 p.)
Geert NENTJES (holland). Életkora: 21 éves. Világranglista-helyezése: 71. Legjobb eredménye: UK Open 3. fordulós (2018). Az első körben 1. (4. csoport, 6 p.)
Damon HETA (ausztrál). Életkora: 32 éves. Világranglista-helyezése: 106. Legjobb eredményei: World Series of Darts Finals nyolcaddöntős (2018, 2019). Az első körben 1. (17. csoport, 4 p.)
A program
Chisnall–Heta (örökmérleg: 1–1–0–0), Webster–Nentjes (öm: –);
Heta–Nentjes (öm.: –), Chisnall–Webster (öm.: 7–4–0–3);
Webster–Heta (öm.: – ), Nentjes–Chisnall (öm.: –)
Győzelmi esélyszámok: Chisnall 1.80, Heta 3.25, D. Webster 6.00, Nentjes 11.00