Török meccsdupla, leendő kupadöntősökkel • SportTV

Török meccsdupla, leendő kupadöntősökkel

2020. 07. 08. 07:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Két szerdai török bajnokink egyikén fellép a bajnoki táblázat éllovasára felzárkózni igyekvő Trabzonspor, amely a két hét múlva esedékes kupafinálé egyik résztvevője. A másik találkozón leendő ellenfelét, az Antalyasport mutatjuk a rekordbajnok ellen.

Az annak idején a Chelsea-ben sok sikert megélő John Obi Mikel (középen) a Trabzon színeiben küzd az Antalya ellen a két csapat decemberi találkozóján (Fotó: Getty Images)

TRABZONSPOR–ANTALYASPOR

A török élvonalban a 31. fordulót játsszák a héten. A listavezető Ístanbul Basaksehir már kedden letudta a maga mérkőzését, 2–0-s hazai sikerrel a Denizlispor ellen. Ezzel fel is adta a leckét a követő Trabzonspornak, amely így győzelmi kényszerben lép pályára Antalyában.
A fekete-tengeri alakulat a vírusszünet után kétszer is eltékozolt 2-2 pontot alsóházbeli ellenfelek (Alanyaspor, Ankaragücü) ellen, ezzel került ponthátrányba az újdonsült isztambuli bajnokjelölttel szemben, amely viszont az azóta eltelt időszakban csak egyszer remizett, a másik négy találkozóját egyaránt megnyerte.

A vendég Antalya a 10. helyezett a táblázatot, a hátralévő négy játéknapon maximum két hellyel léphet előrébb, és 8 ponttal áll jobban a legjobb kiesőnél, azaz egyáltalában nincs veszélyben. Még az is elképzelhető, hogy a decemberen kirúgott játékosként világbajnok brazil Leonardo örökébe lépő edzője, Tamer Tuna inkább a hajrá könnyebb mérkőzéseire tartalékolja ászait és nem legjobb csapatát küldi ki kezdőként a pályára.

Kapcsolódó

TRANZONSPOR–ANTALYASPOR örökmérleg

Összesen: 53 mérkőzés, 32 Tranzon-győzelem, 11 döntetlen, 10 Antalya-siker / 97–53-as gólkülönbség. A bajnokságban:  47–29–10–8 /87–45
Trabzonban: 25–17–6–2 / 53–18. Trabzonban a bajnokságban: 23–15–6–2 / 50–18
A legutóbbi bajnoki mérkőzésen: Antalyaspor–Trabzonspor 1–3 (1–3). G.: Celustka (17.), ill. Sörloth (3.), Nwakaeme (25.), Yusuf Sani (45.) – 2019. 12. 8-án

ALANYASPOR–GALATASARAY

A nagy nevű, de ebben az idényben csapatához hasonlóan gyengén teljesítő Radamel Falcao (jobbra) ezúttal faképnél hagyja a Alanya védőjét, Mayale N”Sakalát  (Fotó: Getty Images)

A nap másik találkozóját a rekordbajnok, de reálisan már csak a harmadik helyre aspiráló Galatasaray játssza a nála eddig csupán négy ponttal kevesebbet szerző, ám a kupadöntőig menetelő Alanyaspor otthonában. A hazai együttes 9 eddigi tétmeccsük közül csak a kupában tudta egyszer meglepni a Cim-Bom-Bomot, idén februárban a kupanegyeddöntőn hazai pályán (2–0), majd egyetlen idegenbeli góljával ki is verte sokkal nagyobb múltú ellenfelét. Bajnokin hat találkozóból csak egy remit tudott elérni, a másik ötön egyaránt az isztambuli sztárcsapat diadalmaskodott. A legutóbbi formákat figyelembe véve cseppet sem elképzelhetetlen, hogy szerda este megszületik első bajnoki sikere is az egyre szétesőbben játszó, belső harcoktól is szétzilált sérga-vörösök ellen.

Kapcsolódó

ALANYASPOR–GALATASARAY örökmérleg

Összesen: 9 mérkőzés, 1 Alanya-győzelem, 1 döntetlen, 7 Galata-siker / 9–24-es gólkülönbség. A bajnokságban: 7–0–1–6 / 6–21
Alanyában: 4–1–1–2 / 7–7. Alanyában a bajnokságban: 3–0–1–2 / 5–7
A legutóbbi bajnoki mérkőzésen: Galatasaray–Alanyaspor 1–0 (1–0). G.: Belhanda (21. – 11-esből) – 2019. 12. 7-én

SÜPERLIG, 31. forduló. Sport2 17:30  Trabzonspor Kulübü–Antalyaspor Kulübü (kommentátor: Bartha Zoltán); Sport2 20:00  Aytemiz Alanyaspor–Galatasaray SK (kommentátor: Petur András)