Besiktas: még él a BL-remény • SportTV

Besiktas: még él a BL-remény

2020. 07. 13. 08:22    
Olvasási idő: 2 perc

A Süperligben a harmadik helyért éppolyan hatalmas versenyfutás zajlik, mint az elsőért. A bronzérmes pozíció ugyanis alighanem BL-selejtezős indulást ér, lévén hogy a biztos második – bár még az aranyról sem lemondó – Trabzonspor UEFA-eltiltása miatt nem indulhat ősztől az európai kupákban. Az áhított harmadik helyért harcban áll a nagy isztambuli trió harmadik tagja, a Besiktas is, amely két ősi riválisának vasárnapi betlije után még tarthatja a lépést a jelenlegi meglepetés-harmadik Sivassporral.

Malatyai győzelmi öröm a Vodafone Parkban két nap híján 7 hónapja. Ugyanez lesz-e vagy az "inverze" hétfőn este a Yeni Malatya Stadionban?

Az isztambuli „fekete sasok” csapata hétfőn este Malatyába látogat. A múlt és a táblázat jelenlegi állása szerint elvileg esélyesként, de a papírforma – főként a három tradicionális sztambuli nagycsapat esetében – annyiszor borult már az utóbbi hetekben, hogy még a fogadóirodák oddsait is kezdi átrendezni, amelyek eddig rendre a Galata, Fener, Besiktas trió sikereit vetítették előre a kisebb együttesek ellen.
A két együttes decemberi bajnokija érdekes végkifejletbe torkollott. A nagy esélyes Besiktas ugyan végig irányította a meccset, ám öt perccel a vége előtt gólt kapott, majd a meccs hivatalosan utolsó percében egy 11-est is megítéltek ellene. A csapat egyik frontemberét, a válogatott Caner Erkint ki is állította Yasar Ugurlu játékvezető, a tapasztalt bosnyák-macedón center Adis Jahovic (január óta már az Antalyaspor játékosa) ártékes0tette is a büntetőt, ezzel megszületett a Malatyaspor eddigi egyetlen bajnoki győzelme a BJK ellen.
A hazai gárda most sem lesz motiváció híján, 32 pontja van csupán, és ezzel csak eggyel van a már kieső pozíciót elfoglaló Kayserispor előtt, ráadásul pontazonosságban áll a Denizlisporral és a Rizesporral is, amelyek szintén hétfőn lépnek pályára a 32. játéknapon.
A már emlegetett, gyenge idényt futó isztambuli trió tagjai közül a június eleje óta tartó, vírusszünetet követő új bajnoki fázisban éppen a Besiktas a legkevésbé kompromisszumra hajló, öt meccséből egy sem végződött ikszre, háromszor nyert, kétszer kikapott. A hétfő estét követően hátralévő további két meccse közül az első a Fener elleni városi derbi otthon, majd a fővárosban fejezi be a középmezőnyben szereplő, kieséstől nem fenyegetett Genclerbirligi otthonában. Mivel a bronzrivális Sivasnak ugyancsak a Genclerbirligi van hátra (egy fordulóval a zárás előtt, otthon) és az ugyancssk kissé „motivációszegény” Göztepe idegenben, a Besiktasnak mindenképpen nyernie kell, hogy versenyben maradhasson a BL-ért, különben „csak” az Európa-liga marad neki. Igaz, a Galata, Fener duóból az egyiknek szégyenszemre még az sem, ahogy most állnak a dolgok…

Kapcsolódó

MALATYASPOR–BESIKTAS örökmérleg

Összesen: 5 mérkőzés, 1 Malatya-győzelem, 1 döntetlen, 3 Besiktas-siker / 5–7-es gólkülönbség. A bajnokságban: ugyanez
Malatyában: 2–0–1–1 / 1–2. Malatyában a bajnokságban: ugyanez
A legutóbbi bajnokin: Besiktas–Malatyaspor 0–2 (0–0). G.: Bifouma (85.), Jahovic (90. – 11-esből) – 2019. 12. 15-én

SÜPERLIG, 32. forduló. Sport1 20:00  Yeni Malatyaspor–Besiktas Jimnastik Kulübü (kommentátor: Petur András)