Felkészülés közben játszik a Győr és a Pool • SportTV

Felkészülés közben játszik a Győr és a Pool

Sport TV avatar Sport TV 2020. 08. 25. 09:59    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden két sportág 12 BEK-/BL-győzelme „vonul fel” a pályára, azaz teszmeccset játszik a legfontosabb női kézilabdakupa ötszörös birtokosa, a Győri Audi ETO és a hat alkalommal a legfontosabb európai futballkupát megnyerő Liverpool FC, valamint felvételről a képernyőre kerül az 1970-es BEK-nyertes Feyenoord is. Mindhármukat a sporttelevízió valamelyik csatornáján láthatják kedden délután és este.

A  Siófok utám kedden a Vác látogat az Audi Arénába (Foto: gyorietokc.hu)

GYŐR–VÁC

Eredetileg a BL Budapestre szeptemberre tervezett négyes döntőjéhez időzítette hosszú és nehéz felkészülésimeccs-sorozatát a címvédő Győri Audi ETO  kézilabdacsapata, amely  a torna hivatalos törlése után sem változtatott a programon. Danyi Gábor együttese az eddigi öt találkozót (DVSC, MTK, FTC, Mosonmagyaróvár, Siófok) egyaránt győztesen fejezte be. A legutóbbi meccset a Sport1-en is mutattuk, itt hullámzó teljesítménnyel ugyan, de a hajrában erősítve szerezte meg a kétgólos, minimális különbségű sikert a zöld-fehér együttes a tavalyi EHF-kupa-győztes Siófok ellen.
A Váci NKSE csapatát az emlékezetes leállás sújtotta, a felkészülést meg kellett szakítani tíz pozitív koronavírusteszt miatt, végül az újrakezdés után csupán két edzőmérkőzést sikerült lejátszania. Mindkettőn hét gól különbségű végeredmény született, csak éppen az elsőn az FTC-től ennyivel kapott ki, az Érdet viszont ennyivel győzte le Szilágyi Zoltán együttese.
Az esélyek elég egyértelműek, persze a tesztmeccseken igazából sosem a végeredmény a fontos, hanem az egyes taktikai elemek gyakorlása, a játékosok formájának ellenőrzése. Azért persze nem mindegy, hogy gólzáporos győzelmet arat-e az Audi ETO vagy a váciak megszorongatják, mint legutóbb a Siófok…

SALZBURG–LIVERPOOL

Mo Szalah tavaly decemberben már betalált a Red Bull Arenában a Salzburgnak, tömött lelátók előtt. Most jóval kevesebb néző előtt megpróbálkozhat ugyanezzel… (Fotó: Getty Images)

Mindkét együttes legutóbbi tesztmeccsét közvetítettük szombaton. A két bajnokcsapat közül az osztrák 4–1-es vereséget szenvedett egy harmadik ligaelsőtől, a holland Ajaxtól ( a bajnokság félbeszakítása miatt nem lett hivatalos bajnok, de a BL-re nevezték) a Red Bull Arenában, az angol Premier League győztese viszont Kitzbühelben 3–0-ra megverte a Bundesligába most visszajutó VfB Stuttgartot.
A két gárda emlékei frissek egymásról, a nemrég befejeződött BL-kiírás csoportkörében kétszer is megmérkőztek. Az elsőn az Anfield Roadon 3–0-s hazai vezetés után egyenlíteni tudott a Salzburg, csak nehezen szerezte meg  a győzelmet az akkor védő Pool egyik legfénylőbb csillaga, Mohamed Szalah valamint Naby Keita góljával. A visszavágó egyenesen a továbbjutásról döntött, azon is nyílt küzdelem alakult ki, de a nagyobb rutin és játékerő akkor is a vörösök javára döntött (2–0). Nyilván a két találkozó pozitív emlékei is késztették az RB vezetőit, hogy meginvitálják az amúgy Ausztriában készülő Klopp-csapatot egy edzőmeccsre, illetve az angolokat, hogy elfogadják a felkérést.
Noha a mérkőzést a Red Bull Arenában játsszák, mégis itt mutatják be a salzburgiak új idegenbeli mezét a következő idényre. A számunkra legfontosabb, hogy a magyar Szoboszlai Dominik játszhat-e a mérkőzésen – az Ajax ellenit közelítőizom-sérülés miatt ki kellett hagynia – csak a találkozót megelőző órákban derül ki.

Ha nem is ilyen rangos csapatokkal, de további két mérkőzés is a képernyőnkre kerül. A  Premier League 9. helyezettjének, a Sheffield Unitednek és a svájci élvonalba a nyáron visszajutó Lausanne-Sportsnak a meccsét terveztük, de a találkozó elmaradt, így villámgyorsan váltottunk egy újabb eurokupa-győztes, az 1970-ben EVK-t, 1994-ben KEK-et nyerő Arsenalnak a találkozójára a harmadosztályú (League One) Milton Keynes Dons otthonában. Ez a találkozó élőben került műsorunkba, a  holland bajnokságban a flbeszaításkor a 3. helyen ááló  Feyenoord és a 2. Bundesliga bajnokaként ugyancsak az élvonalba most visszajutó Arminia Bielefeld csatáját pedig felvételről mutatjuk a Sport2-n.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
NŐI KÉZILABDA. Sport1 16:45  Győri Audi ETO KC–Váci NKSE
(kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Fazekas Erzsébet)
LABDARÚGÁS. Sport2 16:00  Red Bull Salzburg–Liverpool FC (kommentátor: Gyulai Miklós); Sport2 19:00  Milton Keynes Dons–Arsenal FC (kommentátor: Gyulai Miklós); Sport2 20:30  Feyenoord SC–DSC Arminia Bielefeld (felv., kommentátor: Fülöp László)