Másfél hónap után nyerne már a bajnok • SportTV

Másfél hónap után nyerne már a bajnok

Sport TV avatar Sport TV 2020. 12. 27. 16:13    
Olvasási idő: < 1 perc

A klasszikus isztambluli trió vezércsapata, a Galatasaray szombati idegenbeli sikerével visszaszerezte az éllovas pozícióját a Süperligben. Vasárnap két "újhullámos" isztambuli együttes mérkőzésével folytatjuk közvetítéssorozatunkat a török élvonalból.

A Basaksehir egyilk vezére, a bosnyák Edin Visca gólt lő a két együttes legutóbbi bajnokiján, amelyet a Kasimpasa hazai pályán 3–2-re nyert meg (Fotó: Getty Images)

A bajnoki címvédő Basaksehir mélyrepülésben kezdte, és úgy is folytatta az idényt, egy rövid október végi, november eleji jobb időszakot kivéve. Akkor, több mint másfél hónapja aratta a nagy visszhangot kiváltó Manchester United elleni 2–1-es győzelmet a BL-ben (a háromszoros BEK-/BL-győztesnek egyetlen pont is elég lett volna Isztambulból végül a továbbjutáshoz…), és négy napra rá, november 8-án nyert legutóbb a Süperligben is, ugyancsak 2–1-gyel felülmúlva a Genclerbirligit. Azóta 3 vereséget szenvedett és két döntetlent játszott a bajnokságban, ötmeccses nyeretlen szériája következtében csupán a 16. a táblázaton. Igaz, a Török Kupában december közepén 7–0-ra elintézte a Turgutlusport, de hát egy harmadosztályú csapat elleni gólzáporos győzelem nem hegeszti be a bajnokságban kapott sebeket.
Vendége, a Kasimpasa csupán három ponttal (és rosszabb gólkülönbséggel) áll előtte, ezért egy esetleges győzelemmel akár elébe is kerülhet a táblázaton, két vagy három helyet is előreugorva.
Az ugyancsak isztambuli együttesben állandó helyet vívott ki magának már Varga Kevin. A magyar válogatott szélső egyike a három játékosnak, akik a gárda mind a 14 bajnokiján pályára léptek az idényben. Igaz, összesen 9 alkalommal volt kezdő, a másik öt talkozón csereként lépett a páyára. Két gólt szerzett, ezzel a háromgólos bosnyák Armin Hodzic (nemrég még Vidi és Videoton) és az elefántcsontparti Koita mögött hármas holtversenyben az együttes harmadik legeredményesebb játékosa. A klub egyébként – sok más török együtteshez hasonlóan – rengeteg légióst foglalkoztat. Két-két bosnyák és francia mellett 9 további náció delegál futbalistát a keretbe.

A két klub örökmérlege a hazaiak számára kedvezőbb, vasárnap délutáni meccsre azonban inkább döntetlen közeli eredményt várnak a fogadóirodák.

Kapcsolódó

BASAKSEHIR–KASIMPASA ÖRÖKMÉRLEG

Összes tétmérkőzés: 26 meccs, 18 Basaksehir-győzelem, 4 döntetlen, 4 Kasimpasa-siker / 45–30-as gólkülönbség. Ebből bajnokin: 20–12–2–6 / 39–25. Az ÍB pályaválasztásával: 13–8–3–2 / 28–14. Az ÍB pályaválasztásával élvonalbeli bajnokin: 10–7–3–1 /25–11.
A legutóbbi mérkőzésen: Kasimpasa–Basaksehir 3–2 (2–0). Gólok: Koita (2), Yusuf E., ill. Ba, Visca. A legutóbbi Kasimpasa-győzelem az ÍB pályaválasztásával: 1–2 (Süperlig, 2013. 5. 18.)

SÜPERLIG, 15. forduló. Sport1 17:00 Istanbul Basaksehir–Kasimpasa SK (kommentátor: Engyel István)