A Düsseldorf versenyben maradna • SportTV

A Düsseldorf versenyben maradna

2021. 01. 11. 18:24    
Olvasási idő: 2 perc

Több olyan csapat is található a német másodosztályban, amelyek évtizedekkel ezelőtt nemcsak állandó Bundesliga-részvevők voltak, hanem az európai kupaporondon is meg-megfordultak. Ilyen az Eintracht Braunschweig és a Fortuna Düsseldorf is, amelyek a 15. forduló záró mérkőzését vívják hétfőn este.

Nem ritka eset: Nick Proschwitzot gólszerzés után ünneplik a társak Braunschweigben (Fotó: Getty Images)

Jelenleg elég karakteres különbség mutatkozik a két csapat közt a 2. Bundesliga bajnoki táblázatán. A Braunschweig az első osztályozós helyen áll, két ponttal elmaradva a 15. Sandhausentől, ugyanennyivel megelőzve a 17. St. Paulit. Ennél sokkal nagyobb magasságokban jár a Düsseldorf, amely „friss kieső” az élvonalból, s komolyan veszi az azonnali visszajutás tervét is. 26 pontja van, ha elviszi mindhárom pontot Braunschweigből, pontszánban behozza a 2. Bochunot és a 3. Kielt. (Előzni aligha tud, mert az előtte álló kettőnek +13 és +10 a gólkülönbsége, a Fortunáé csak +2, s azért a 8-9 gólos győzelmek meglehetősen ritkák a német másodvonalban.)

A közelmúltbeli teljesítmények erősítik ezt a képet. Az Eintracht a legutóbbi két hónap 9 mérkőzéséből egyetlenegyet tudott megnyerni, s két döntetlen mellett 6 vereséget szenvedett, a legutóbbi három találkozót sorozatban vesztette el. A Fortuna ezzel ellentétben ugyanezen időszak alatt két vereség és egy remi mellett hatszor is nyert, többek közt ennek is köszönheti biztató pozícióját.

A téli átigazolási időszakban a védő Behrendt érkezett Bielefeldből Braunschweigbe, ő foglalja el a középhátvéd kulcspozícióját a hazaiak védelmében. Távozó egyelőre nincs a klubtól. A Fortuna keretében nem történt változás.
A vendégcsapatból az állandó csapattag Bodzek 5. sárgája miatti eltiltását tölti, Appelkamp deréksérülés miatt hiányzik, Piedl veszi át a helyét az ék mögötti támadókettős jobb oldalán. A párja valószínűleg a svéd Kristofer Peterson lesz.
Mindkét együttesben tapasztalt játékos a házi gólkirály, az Eintrachtban a 34 éves Nick Proschwitz (13 mérkőzés/5 gól), a Düsseldorfban a 33 esztendős Rouwens Hennings, 13 meccsen elért 6 találattal. Kérdés, a két veterán gólvágót mennyre tudják semlegesíteni a másik csapat védői.

A mérkőzés szokásos németfutball-triónk harmadik eleme, előtte szokás szerint az élvonal teljes összefoglalóját, majd a Germánia című tematikus talkshow-t láthatják.

BUNDESLIGA. Sport1 18:30 a  15. forduló összefoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp László); Sport1 19:30 Germánia németfutballshow (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel); Sport1 20:30 Eintracht Braunschweig–Fortuna ’95 Düssedorf (kommentátor: Bartha Zoltán )