„Tömörítenének” a csapatok Düsseldorfban • SportTV

„Tömörítenének” a csapatok Düsseldorfban

2021. 02. 08. 12:16    
Olvasási idő: < 1 perc

A közvetlen és a tágabb értelemben vett élmezőny is elég tömör a 2. Bundesligában. A hétfői Düsseldorf–Kiel csatának ha lesz győztese, vagy az egyik, vagy a másik „szekció” csapatai kerülnek szorosabb helyzetbe a táblázaton.

Alexander Mühling szerezte a legutóbbi gólt Düsseldorf–Kiel meccsen, a középpályás 11-esből talált a Fortuna kapujába, kialakítva a 2–1-es végeredményt tavaly októberben a Holstein Arenában (Fotó: Getty Images)

A hazai Fortuna ugyan csupán a 7. helyen tartózkodik, de döntetlennel a Hannovert, győzelemmel a Karlsruhét is megelőzve közvetlenül a Kiel mögé zárkózhatna fel. Vendég siker esetén a három pont pontazonosságot jelentene a második Bochummal, háromnál nagyobb gólkülönbségű győzelem pedig akár a követlen feljutó helyre is rakétázhatna az északi csapat. (Döntetlennel maradna a helyén, de egy pontra megközelítené az osztályozós pozícióban tartózkodó Fürthöt.
Históriájuk során 12 meccset váltottak, ennek kétharmad részét még a régi Regionalliga Nordban 200 és 2008 között. A másodosztályban viszont csak háromszor meccseltek, két döntetlen után tavaly ősszel a Kiel otthon 2–1-re nyert, ám csak úgy, hogy a 85. Percben tizenegyeshez jutott (az akció miatt Dansót ki is állította a játékvezető), amelyet Mühling értékesített.
A pillanatnyi formája egy kicsivel a vendégcsapatnak jobb, a Fortuna legutóbbi 6 tétmeccsén 2 győzelem és 3 remi mellett egyszer kapott ki, a Kielnek 3–2–1 a mutatója, de abból az egyik döntetlen a legnagyobb győzelem – a Bayern kiverése 11-esekkel a kupából!

A meccs szokásos hétfői német futballtriónk meccseleme, csak annyi változik, hogy a Bundesliga-forduló összefoglalója a Fradi kézi BL-meccse miatt kissé előbbre kerül, de a Germánia magazin és az élő meccsközvetítés a „helyén marad”.

NÉMET FUTBALLHÉTFŐ. Sport1 16:15 a Bundesliga 20. fordulójának összegoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp László); Sport1 19:30 Germánia németfutball-talkshow (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel); Sport1 20:30 Fortuna ’95 Düsseldorf–Holstein Kiel (kommentátor: Petur András)