Vesztenek-e pontokat a Bayern-üldözők? • SportTV

Vesztenek-e pontokat a Bayern-üldözők?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 06. 10:53    
Olvasási idő: 2 perc

A rekordbajnok nem botlott, ha csak a minimummal is, de megszerezte a három pontot Berlinben. Szombaton az üldözőkön a sor. Mindannyian teljes nyerési kényszerben vannak. Aki akár csak két pontot is veszít, nemcsak a Bayerntől marad le végzetesen, hanem lépéshátrányba kerül a vetélytársakkal szemben a BL-indulást jelentő 2-4. helyek egyikéért folytatott versenyfutásban is. Mi szombaton három csapatot is mutatunk ebből a küzdelemből: a Lipcsét és a Gladbachot teljes meccshosszban, élőben és a Dortmundot szűk egyórás összefoglalóban, felvételről. A startot persze szokásosan egy másodosztályú mérkőzés jelenti.

Legutóbb közel másfél éve tudott góokat rúgni a SDchalke Gulácsinak. Harit 11-esbőlk szerez gólt a 2019 augusztusi lipocsei 3–1-es vendéggyőzelemmel véget érő találkozón (Fotó: Getty Images)

BRAUNSCHWEIG–HANNOVER

Paul Breitner és Huszti Szabolcs egykori csapata – azért említettük ezt a két játékost, mert őket azért a magyarországi futballrajongók nagy többsége ismeri – eltérő alapállásból fut neki a meccsnek. A hazai Eintracht vastagon érdekelve van a kiesés elleni küzdelemben, csupán egy ponttal áll az osztályozós 16. pozíciót elfoglaló Sandhausen mögött, amely már (2–1-es vereséggel) túl van e fordulós fellépésén. A vendég H96 viszont a három ponttal egy vagy akár két helyet is előreugorhat a Düsseldorf és/vagy a Karlrsuhe esetleges vereségével – előbbi a közvetlen feljutásra hajtó Kielt, utóbbi a Köln elleni kupagyőzelemmel a negyeddöntőbe jutó Jahn Regensburgot fogadja.

SCHALKE–LEIPZIG

Tavaly október 3-án a Lipcse 4–0-ra nyert oitthon a Schalke ellen. Képünkön hárman io szerepelnek a gólünneplők között, akik szombaton a kezdők közé kerülnek a kupameccsen tartalékként startolók közül: a szemből érkező Mukiele, Dani Olmo és Angelino (Fotó: Getty Images)

A Schalke szinte a Bayern „lenti tükörképe”. Ahogy fordulóról fordulóra erősödnek a bajorok esélyei a sorrendben 9. bajnoki cím megszerzésére, úgy válik matematikailag is egyre biztosabbá a Ruhr-vidékiek kiesése 30, egyfolytában a Bundesligában töltött idény után. Legutóbbi öt meccséből is négyet elvesztett a királykék gárda, amelynek talán az utolsó szalmaszálba kapaszkodást jelenthetne egy Lipcse elleni bravúrgyőzelem.  Gulácsiék a legutóbbi két meccsükön ősszel otthon egy négyest, tavaly tavasszal Gelsenkirchenben egy ötöst rúgtak a Schalkének, kapott gól nélkül. Az egyik oldalon tehát jogos önbizalommal, a másikon elkeseredett revánsvággyal tekinthetnek a szombati összecsapásra.
A hazaiaknál a négy sárga lapos középpályás Stamboulit akár az utolsó pillanatban a közvetlen védelembe is visszarendelheti a svájci mester, Christian Gross, ha a vírusfertőzésből visszatérő Serdar játékra késznek bizonyul. Ha William nem lesz bevethető, Uth kerülhet be az ék mögötti hármas támadóegységbe.  A vendégeknél Gulácsi és Orbán helye biztos a kezdőben, Upamecano, Mukiele és Dani Olmo is vélhetően a kezdő sípszókor a pályán lesz azok után, hogy a Bochum elleni kupameccsen a cserék közt kezdtek. Ha Kampl izomfájdalmai nem jönnek rendbe, Adams vagy Haidara kerülhet a csapatba. Szoboszlai gyógykezelése során már visszatért Lipcsébe Ausztriából, a jövő héten a csapattól ugyan külön, de már edzésbe állhat.

Kapcsolódó

SCHALKE–LEIPZIG örökmérleg

Összesen: 9 mérkőzés, 2 Schalke-győzelem, 2 döntetlen, 5 Leipzig-siker / 8–17-es gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez. Gelsenkirchenben: 4–1–1–2 / 3–7. Gelsenkirchenben a Bundesligában: ugyanez.
A legutóbbi mérkőzés: Leipzig–Schalke 4–0 (3–0). G.: Bozdogan (öngól), Angelino, Orbán, Halstenberg (Bundesliga, 2020. 10. 3.). A legutóbbi három gelsenkircheni mérkőzés: 0–5 (2019-20, Bl), 0–1 (2018-19, Bl), 2­–0 (2017-18, Bl). A legutóbbi Leipzig-győzelem Gelsenkirchenben: 0–5 (Bundesliga, 2020. 2. 22.)

A két élő mérkőzés között egy szűk egyórás összefoglalót mutatunk a Dortmund freiburgi vendégjátékáról. Sallai Roland keresztszalag-szakadásából még nem gyógyult fel, őt tehát ne láthatjuk játszani.

MÖNCHENGLADBACH–KÖLN

Jelenet egy fájdalmasan történelmi meccsről: Jhon Cordoba (középen) viszi el a labdát Ismael Jakobs mellett tavaly március 11-én, az első olyan Bundesliga-meccsen, amelyet a a Covid-19 miatt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendeztek meg (Fotó: Getty Images)

Kicsiben ez az összecsapás az előző teljes mérkőzésünkre hajaz, itt is egy élcsapat játszik egy kiesőjelölttel. Ám ők közelebb vannak egymáshoz: a Gladbach csak a 7., de még nagyon közel van a BL-helyekhez, a Bundesliga első bajnoka pedig most éppen bennmaradó helyet foglal el, ám csak egyetlen ponttal van többje, mint az osztályozós pozícióban lévő Bielefeldnek.
Sommer alighanem visszaveszi a helyét a gladbachi kapuban Sippeltől, aki a Stuttgart elleni győztes kupameccsen védett. A sérültek közül Lazaro már visszatért, a cserék közt kezd.
A Kölnben ha Bornauw ismét fitt lesz, Jannes Horn előremegy a középpálya bal oldaláre és Czichos lesz a védelmi hármas bal oldali embere, Katterbach pedig a cseresorba szorul. Ha a Regensburg elleni vesztes kupameccsen bokasérülést szenvedő Wolf mégsem játszhat, Schmitz kerül a helyére a középpálya jobb oldalára.

Kapcsolódó

MÖNCHENGLADBACH–KÖLN örökmérleg

Összesen: 108 mérkőzés, 57 Gladbach-győzelem, 20 döntetlen, 31 Köln-siker / 211–152-es gólkülönbség. A Bundesligában: 91–51–15–24 / 180–117. Mönchengladbachban: 55–31–10–14 / 110–73. Mönchengladbachban a Bundesligában: 45–26–9–10 / 85–50.
A legutóbbi mérkőzés: Köln–Mönchengladbach 1–3 (0–2). G.: Rexbecaj, ill. Pléa, Lainer, Stindl  (Bundesliga, 2020. 10. 3.). A legutóbbi három mönchengladbachi mérkőzés: 2–1 (2019-20, Bl), 1–0 (2018-19, Bl), 1–2 (2017-18, Bl). A legutóbbi Köln-győzelem Mönchengladbachban 1–2 (Bundesliga, 2018. 11. 19.)

Ha valaki még vágyik egy jó  kis török rangadóra, azt is láthat nálunk: éjfél előtt egy félórával kezdve megmutatjuk az egyik klasszikus isztambuli rangadót, amelyen a Szalai Attilával és talán Mesut Özillel is felálló listavezető Fenerbahce fogadja a jelenleg második, rekordbajnok Galatasarayt.

2. BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport2 13:00 TSV Eintracht Braunschweig–Hannoverscher 96 SV (kommentátor: Faragó Richard);
BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport2 15:30 FC Schalke 04–RasenBallsport Leipzig (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 17:30  SC Freiburg–BV Borussia 09 Dortmund (felv. öf., kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2  18:30 Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln (kommentátor: Haraszti Ádám)
SÜPERLIG, 24. forduló. Sport2  23:30  Fenerbahce SK–Galatasaray SK (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)