Frankfurti cél: a BL-t érő negyedik hely • SportTV

Frankfurti cél: a BL-t érő negyedik hely

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 07. 12:12    
Olvasási idő: 3 perc

Az élmezőny csapatai közül egyedül a Frankfurt meccse maradt vasárnapra a 20. Bundesliga-fordulóból. Mögötte mutatunk egy alsóházbeli csatát, előtte meg egy másodosztályút – miként csaknem minden vasárnap.

Andrej Kramaric tavaly októberben is betalált a frankfurti kapuba, de ez akkor csak szépségtapasznak számított (Fotó: Getty Images)

FÜRTH–WÜRZBURG

A két csapat közöl a Fürth múltja veretesebb, még évtizedekkel a Bundesliga bevezetése előtt három országos bajnoki címet is nyert (1914, 1926, 1929). Azóta viszont csupán egyszer szerepelt a legjobbak között, 2011-ben megnyerte a Bundesliga 2-t (azóta hivatalosan megfordították a nevét, és 2. Bundesligának hívják a másodvonalat) és egyéves átszállót váltott a csúcsbajnokságba. A szintén nem mai alapítású, 113 éve életre hívott würzburgi klub sosem járt ilyen magasságokban: legjobbja egy-egy második és harmasik hely a III. osztályban, most is éppen újonc a 2. Bundesligában.
Jelenleg hasonlóak az erőviszonyok, mint a régmúltban. A hazai együttes 4. a táblázaton, mindössze egy ponttal áll az osztályozós pozíciót betöltő Kiel mögött, amely hétfőn lép fel majd a forduló záró találkozóján Düsseldorfba. A vendég Würzburg a sereghajtó, tetemes, ötpontos hátrányban at utolsó előtti, szombaton a Sport2-n is mutatott, hazai vereséget szenvedő Braunschweig mögött. Az esélyek teljesen egyértelműek, ha valaki sokat akar nyerni, azt csak a „V” végkimenettel érheti el. Az azonban eddig felettébb ritka volt: a Würzburg 9 idegenbeli meccséből egyetlenegyet nyert meg, Osnabrücknől rabolt három pontot egy 3–2-es győzelemmel, még január 9-én,

HOFFENHEIM–FRANKFURT

Labda a hálóban! Bas Dost megszerzi a frankfurtiak második gólját az októberi , 3–1-es hazai sikerrel záruló bajnokin a vásárvárosban (Fotó: Getty Images)

Sebastian Hoeness együttesének teljesítményét leginkább a hektikus jelzővel minősíthetjük. Nagy győzelmek (ősszel a Bayern ellen 4–1) mellett nehezen magyarázható vereségek (Schalke ellen 0–4) állnak, s általában kisebb szakasz váltogatják egymást. Idén volt már hárommeccses kudarcsorozata, de két egymás után megnyert meccse is az együttesnek. A támadójáték szinte egyedül Andrej Kramaric eredményességére van alapozva. A vb-ezüstérmes horvát csatár a csapat 29 góljából 13-at szerzett, a többiek együtt meg egy ellenfél öngól csupán 3-mal több az ő egyéni mutatójánál.
A vendég Eintracht viszont kezdi idézni a három idénnyel ezelőtti, Európa-liga-elődöntőig menetelő együttest. Bár a Haller, Rebic, Jovics szupertrióból az előző kettő messze jár, utóbbit meg másfél pocsék madridi év után januárban hozták vissza, a csapat parádés formát mutat, legutóbbi 8 tétmeccséből csupán egyet vesztett el (azt sem a ligában, hanem a kupában Leverkusenben 2–1-re), egyszer ikszelt, a további hatot egytől egyig megnyerte. Sokat jelenthet ebben az, hogy a vezetőség kitartott Adi Hütter mellett, még a rosszabb időkben sem tették lapátra az osztrák mestert. Győzelem esetén az SGE fellép a negyedi, BL-.t érő helyre a tabellán.
A sinsheimeknél Vogt és Kaderábek visszatér a kezdőbe (Nordtveit és Gacsinovics helyére), esetleg Grillitsch is helyet kap az induló csapat középpályáján.  Ha Hoeness a 4-4-2-t választja, Posch lehet a bal oldali szélső középpályás, Elől Kramaric helye bombabiztos, a párja azonban Bebou helyett Dabbur vagy Belfodil is lehet.  A Frankfurtban az exválogatott Durm gyengélkedik, Touré az első számú jelölt a középpálya jobb oldalára. A támadó középpályás kettős helyére Rode és Jovics is befuthat.

Kapcsolódó

HOFFENHEIM–FRANKFURT örökmérleg

Összesen: 23 mérkőzés, 8 Hoffenheim-győzelem, 7 döntetlen, 8 Frankfurt-siker / 28–28-as gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez. Sinsheimben: 11–4–4–3 / 11–13. Sinsheimben a Bundesligában: ugyanez.
A legutóbbi mérkőzés: Frankfurt–Hoffenheim 2–1 (0–1). G.: Kamada, Dost, ill. Kramaric  (Bundesliga, 2020. 10. 3.). A legutóbbi három sinsheimi mérkőzés: 1–2 (2019-20, Bl), 1–2 (2018-19, Bl), 1–1 (2017-18, Bl). A legutóbbi Frankfurt-győzelem Sinsheimben 1–2 (Bundesliga, 2020. 1. 18.)

BIELEFELD–WERDER

Leonardo Bittencourt és Davie Selke brémai gólnak örül A vasárnap délutáni meccsen egyikük helye sem biztos a kezdőben, de akár mindketten pályára léphetnek csereként (Fotó: Getty Images)

A Bielefeld menekülne a kieső helyek környékéről, jelenleg az osztályozós helyen áll, ha csak egy pontot is szerez, a Dárdaival két vereséggel rajtoló Herthát utasítja oda. A Werder öt ponttal jobban áll, ha nyer, pontszámban utoléri a 10. Stuttgartot (megelőzni aligha tudja, ehhez hatgólos sikerre lenne szüksége.
Az elmúlt két meccsét elvesztő Arminia védelmének közepe kissé labilis. Pieoer apróbb sérüléssel küszködik, Nilsson formája igencsak visszaesőben, ezért valamelyikük helyére Van der Hoorn kerülhet a csapatba. Prietl visszatér a védekező „dupla hatos” egyik játékosaként, a támadó középpályás hármas közepén Hartel helye bizonytalan, Vrap, netán egy tartalék támadó, Schipplock vagy Cordova kiszoríthatja a kezdő 11-ből. A brémaiaknál a védelem „főnöke”, Tpoprak visszatér a kezdőbe azok után, hogy a kupameccsen ütést kapott a fejére és bizonytalannak tűnt a szereplése. Ugyanez igaz Bittencourtra is. Gross, Selke és Füllkrug is estleg bekerülhet a kezdőbe, az első kettőnek abban az esetben vigyáznia kell, hiszen már 4-4 sárga lap van a rovásukon. A Werder legutóbb másfél évtizede nyert Bielefeldben, igaz, több mint tíz idényen keresztül nem játszottak azonos bajnoki osztályban.

Kapcsolódó

BIELEFELD–WERDER örökmérleg

Összesen: 34 mérkőzés, 10 Bielefeld-győzelem, 4 döntetlen, 20 Werder-siker / 46–72-es gólkülönbség. A Bundesligában: 33–9–4–20 / 43–71. Bielefeldben: 17–9–3–5 / 33–22. Bielefeldben a Bundesligában: 16–8–3–5 / 30–21
A legutóbbi mérkőzés: Werder–Bielefeld 1–0 (1–0). G.: Bittencourt (Bundesliga, 2020. 10. 3.). A legutóbbi három bielefeldi mérkőzés: 3–1 (2014-15, DFB-k.), 2–2 (2008-09, Bl), 1­–1 (2007-08, Bl). A legutóbbi Werder-győzelem Bielefeldben: 0–1 (Bundesliga, 2006. 1. 29.)

2. BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport2 13:30 SpVgg Greuther Fürth–FC Würzburger Kickers (kommentátor: Fülöp László).
BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport2 15:30 TSG 1899 Hoffenheim–SG Eintracht Frankfurt (kommentátor: Fülöp László); Sport2  18:00 DSC Arminia Bielefeld–SV Werder Bremen (kommentátor: Gyulai Miklós)