Folytatódik a frankfurti csoda? • SportTV

Folytatódik a frankfurti csoda?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 26. 14:17    
Olvasási idő: 2 perc

Az új „hagyományainknak” megfelelően egy-egy török és német bajnokival jelentkezünk élőben pénteken. A Süperligből a bajnoki címért versengő Besiktas, a Bundesligából az eddigi „év csapata”, a Frankfurt meccse kerül két sportcsatornánk képernyőjére.

A franfirti gólgyáros André Silva júniusban (képünkön) Brémában éls októberben hazai pályán is betalált a Werder kapujába (Fotó: Getty Images)

WERDER–FRANKFURT

A franfurti csoda az elmúlt hétvégén „örökbajnokveréssel” folytatódott, az Eintracht leggólveszélyesebb csatára, André Silva nélkül is legyőzte a címvédő Bayernt. Bajnoki veretlensége már 11 mérkőzésesre duzzadt a december 11-i, Wolfsburg elleni 1-2 óta (nem bajnokin is csak egyszer kapott ki, a kupában Leverkusenben 4­–1-re). Ezzel a szuper sorozattal Adi Hütter együttese már a 4., L-tz érő helyen tanyázik, azonos pontszámmal legutóbbi bajnoki legyőzőjével, 5-tel megelőzve legutóbbi effektív legyőzőjét.
Pénteki házigazdája, a Werder igazi masszív középcsapat, három ponttal elmaradva a 11. Hoffenheimtől, de öttel megelőzve az osztályozós pozícióban lévó Bielefeldet (amely ellen egyébként egy elmaradt mérkőzés bepótlása is vár rá).
A hazaiaknál a combproblémák miatt hiányzó Augustinssont Agu pótolja, Kohfeldt mester Füllkrug beállítását is fontolgatja valamelyik középpályás pozícióba.
Az Eintracht láthatóan tartalékosan is igencsak hatékony, ennek ellenére a sárga lapos büntetését letöltő Sow, valamint a Bayern ellen kisebb sérülés miatt hiányzó Durm és André Silva is vélhetően visszatér a kezdőbe. Azért is változtatni kell, mert most éppen Ndicka nem játszhat ötödik sárgája miatt, ezért Hinteregger kerülhet a hárommhátvédes védősor bal oldalára, az eredetileg „hatost” játszó Haszebe pedig a közepére.

Kapcsolódó

WERDER–FRANKFURT örökmérleg

Összesen: 109 mérkőzés–43 Werder-győzelem–24 döntetlen–42 Frankfurt-győzelem/ 172–174-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 101–42–23–36/ 158–149. Brémában: 54–29–9–16 / 103–72. Brémában a Bundesligában: 50–28–9–13 / 93–58.
A legutóbbi mérkőzés: Frankfurt–Werder 1–1 (0–0). Gólok: A. Silva, ill. Sargent (Bundesliga, 2020. 10. 31.). A legutóbbi három brémai mérkőzés: 0–3 (2019-20, Bl1), 2–2 (2018-19, Bl1), 2–1 (2017-18, Bl 1.). A legutóbbi Frankfurt-győzelem Brémában: 0–3 (Bundesliga, 2020. 6. 3.)

BESIKTAS–DENIZLISPOR

Két ismert légiós, a kandai Atiba Hutchinson (Besiktas, balról) és  a szerb Neven Szubotics küzd a labdáért a két csapat őszi 1–1-re végződő mérkőzésén Denóizliben (Fotó: Getty Images)

A Süperligben már a 27. fordulót kezdik meg pénteken, három mérkőzéssel. Mi délután a második helyen tartózkodó – vesztett pontok tekintetében a vezető Galatával azonosan álló Besiktas hazai mérkőzését mutatjuk meg. Az ellenfél Denizlispornak is van miért hajtania, hiszen  kieső helyen áll jelenleg, négypontnyira elmaradva az utolsó bentmaradó helyen tartózkodó, azonos meccsszámú Erzurumsportól.
A fekete sasok otthon elég masszívak, a „hazai” tabellán csak az Alanyaspor előzi meg őket. Csupán kétszer kaptak ki a Vodafone Parkban, igaz, legutóbb nem régen, január utolsó napjána Trabzonsportól.
A múlt a hazaiakat „támogatja”: 20-szor fogadták eddig a Denizlit, s mindössze egyszer szenvedtek csak vereséget tőle, negyedszázaddal ezelőtt, 1996-ban. Csatárpárjuk ebben az idényben „páratlan”: a kameruni Aboubakar és a kanadai Larin 12-12 gólt szerzett eddig, s a liga góllövőlistáján csak sz újonc Hatayspor gaboni centere, Boupendza előzi meg őket.

SÜPERLIG, 27. forduló. Sport2 17:00  Besiktas JK–Denizlispor Kulübü (kommentátor: Fülöp László).
BUNDESLIGA. 23. forduló. Sport1 20:15  SV Werder Bremen–SG Eintracht Frankfurt
(kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Petur András, azakértő: Várhidi Péter)