A kézis kupafolyam tovább zúdul • SportTV

A kézis kupafolyam tovább zúdul

2021. 02. 10. 10:46    
Olvasási idő: 2 perc

E heti kézikupaözönünk három mérkőzéssel folytatódik, egy magyarrésztvevővel, egy magyar színhellyel, három sorozatból két élő és egy felvett mérkőzéssel.

Sz első pekiszteri mérkőzés EHF-plakátja (Fotó: tatabanyahandball.com)

PELISZTER–TATABÁNYA

A halasztások után kettős mérkőzésre kerül sor, az észak-macedóniai Bitolában. A Tatabánya első pontjaira hajt –  mind a négy mérkőzését elvesztette eddig, ezzel a D-csoport sereghajtója. A „régi” kupasorozat, az EHF-kupa 2018–19-es csoportküzdelmei során is ellenfelek voltak, akkor a mieink mindkét összecsapást megnyerték (Bitolában 31–21-re, a visszavágón Győrben „csak” 30–27-re).
A Grundfos Tatabányát hat játékos is képviselte az egyiptomi vb-n ötödik helyezést elérő magyar válogatottban.
A magyar csapat legutóbbi bajnokiját 27–25-re megnyerte Komlón, ezzel 11 ponttal 5. A K&H Liga bajnoki táblázatán, de csak 7 meccsen van túl, az előtte lévő három csapatnak már 12-12 mérkőzése volt. A Peliszter mégrajra vár az országos felsőházában, amelyben a klub második csapata is érdekelve van a nyolc csapatos mezőnyben.
A két mérkőzés közül az első a halasztott még az El-sorozat 1. fordulójában – ennek a pályaválasztója hivatalosan a tatabányai együttes.
Mivel az Eurofarmnak eddig 5 mérkőzésen csak 3 pontot sikerült szereznie, a  „kék tigrisek” kettős győzelemmel akár meg is előzhetik ellenfelület, elkerülve az utolsó helyről.

 

VIPERS–­ROSZTOV

Nora Mörk a Népligetben nem villogott, de még mindig ő a Vipers házi gólkirálya, és a Rosztov ellen akár belőheti idénybeli 50. BL-gólját is (Fotó:  Getty Images)

Mivel a norvég egészségügyi szabályozás manapság nem teszi lehetővé a nemzetközi mérkőzések ottani lebonyolítását, a Vipers női csapata „hazai” BL-meccseit kénytelen külföldön rendezni. A Rosztov-Don elleni például az Érd Arénában.
A norvég bajnoknak nyilván össze kell szednie magát a Fraditól elszenvedett kettős vereség után, hiszen 7 veretlenül megvívott csatát követően kapott ki duplán a zöld-fehérektől. A Rosztov sem dicsekedhet aktuális formájával, legutóbbi három meccse közül kettőt elveszített, közte nagy meglepetésre a Krim ellenit is Ljubljanában 28–27-re.
Nora Mörk továbbra is a Vipers házi gólrekordere, noha 47 eddigi BL-találatából az FTC elleni két mérkőzésen csupán 5-re tellett. Meccsenkénti átlagban kapott25.1 góljával az orosz csapaté az egész BL-mezőny (16 csapat) második leghatékonyabb védekezése, nála kevesebbet csak a honfitárs CSZKA Moszkva kapott (találkozónként 24.3). A csapatok eddig csupán két mérkőzést váltottak, az előző – be nem fejezett – kiírás középdöntős csoportkörében, mindkettőt az oroszok nyerték meg, 33–26-ra és 32–29-re. (Az előző kiírás budapesti négyes döntőújében éppen elkerülték egymást, a Vipers a Győr ellen vesztette el, a Rosztov a Metzet felülmúlva nyerte meg a maga elődöntőjét.)

A harmadik mérkőzést felvételről, későn este-kora éjszaka láthatják, a férfi BL B-csoportjában a 8 mérkőzésen 4 pontot szerző hetedik Nantes (a 2017–18-as kiírás döntőse) a 9 találkozója után 10 pontos csoportnegyedik dán Aalborgot fogadja.

KÉZILABDA EUROKUPÁK, elmaradt csoportmérkőzések.  Sport1 16:45 Eurofarm Peliszter–Grundfos Tatabánya KC El-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:30  Vipers Kristiansand–Rosztov-Don női BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértó: Tóth Tímea); Sport1 23:15 HBC Nantes–Aalborg Handbold férfi BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila)