A Szeged újra megverné a kétszeres győztest • SportTV

A Szeged újra megverné a kétszeres győztest

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 18. 13:07    
Olvasási idő: 2 perc

Öt nappal ezelőtt a Szeged szép győzelmet aratott Szkopjában. Most a visszavágót „El-szendvicsben” tálaljuk, előtte egy „semleges” Európa-liga-csoportmeccset közvetítünk, mögötte a „kék tigrisek” schaffhauseni vendégjátékát.

Báénhidivel Szkopjébn sem bírtak a macedónok – reméljük, Szegeden is 0gy lesz (Fotó: pickhandball.hu)

RN LÖWEN–TREBNJE  

Sajnos, csak kicsi a magyar érdekeltsége a mérkőzésnek. Ugyanis a D-csoportban játsszák, amelyben a Grundfos Tatabánya továbbra is pont nélkül sereghajtó. A rangelső viszont a Löwen, amely kedden éppen a Tatabányát verte meg simán 37–30-ra, ugyancsak Mannheimben. A szlovén Trebnje az utolsó előtti, 4 pontot szerzett eddig az az oroszlánok 13 egységével szemben. A papírforma hazai győzelem azt jelentené, hogy a már korábban továbbjutott Löwen a csoportelsőségét is véglegesítené. Viszont a szlovénok nem jutnának előbbre és ez az esetleg „beinduló” Tatabányának  nem jönne rosszul…

SZEGED–VARDAR

Az öt napon belüli visszavágó lesz a hét meccse az EHF választása szerint. A szkopjei találkozón a második félidőben a kapus Alilovic és Bánhidi Bence bravúrjainak köszönhetően aratott végül 28–26-os sikert.

„Ez a szkopjei siker hatalmas erőt adhat nekünk. Sőt, az, hogy zsinórban kétszer nyertünk, nagyon fontos volt a lelkünknek. Hihetetlen jó érzés volt együtt örülni az öltözőben, hatalmas boldogság töltött el bennünket a Vardar legyőzése után. Keddtől viszont már csakis a csütörtöki szegedi meccsre koncentrálunk, mert már a szkopjei mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy egy pillanatra sem szabad kihagynunk” – nyilatkozta a szegedi klubhonlapon megjelent cikkben a Vardar ellen hat gólt szerző Bánhidi Bence.

Az esetleges hazai siker az újszegedi csarnokban nagy lépést jelentene a MOL-Picknek az A-csoport 5. helyének megszerzése felé, azaz mindenképpen a folytatást véglegesítené akkor is, ha az eredeti forgatókönyv marad érvényben.

SCHAFFHAUSEN–TATABÁNYA  

Mannheimben nem volt sok esélye a Grundfos Tatabányának. Talán Schaffhausenben több lesz… (Fotó: tatabanyahandball.hu)

A kékek „menetből” buszoznak Svájcba, hogy két nappal a mannheimi vereség után újra harcba szálljanak első pontjuk vagy pontjaik megszerzéséért.
Sajnos, a németek ellen nem volt sok esélye Vladan Matics legényeinek, ám a svájciak nem tartoznak a legyőzhetetlen kategóriába. Igaz, elég friss sikerélményük is van, úgyszintén kedden léptek pályára és 24–21-es győzelmet arattak a Trebnje ellen. (Érdekes, hogy a magyar és a szlovén csapat „helyet cserélt”, a kékek Németországból mentek Svájcba, a trebnjeiek meg Schaffhausenből Mannheimbe, hogy három napon belül két csoportmeccset is lejátsszanak.)
Ha netán a kékek győzni tudnának, és ezt jövő kedden megismételnék Tatabányán, még akár a negyedik – azaz továbbjutó – hely megszerzése sem lenne teljesen lehetetetlen!

FÉRFI KÉZILABDA EUROKUPÁK, csoportkör. Sport1 16:45 RN Löwen–RK Trimo Trebnje El-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:30 MOL-Pick Szeged–RK Vardar Szkopje 1961 (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:30  Kadetten Schaffhausen–Grundfos Tatabánya KC (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő:Pásztor István)