Három magyar válogatott játékos is kezdhet • SportTV

Három magyar válogatott játékos is kezdhet

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 28. 11:55    
Olvasási idő: 2 perc

Vasárnapra zömmel középmezőnybeli és alsóházi csapatok jutnak a Bundesligában. Az egyetlen az élcsoporthoz tartozó együttes a Leverkusen, amely egyelőre az új Konferencia-liga-kupát jelentő helyen áll, ám győzelem esetén helyet cserél az El-pozíciót elfoglaló Dortmunddal. A három élvonalbeli élő német mérkőzésen kívül felvételről mutatunk még egy rangadót is a török Süperligből. Az előzetesek szerint Szalai Ádámot, Sallai Rolandot és Szalai Attilát is a kezdőcsapatban szerepelteti edzője.

A "11-es király" Max Krusét köszöntik a társak tavaly november 2-án, amikor az Union két Bundesliga-vereség után első győzelmét aratta Sinsheimben, ahol végül is 3–1-re győzött (FotÓ: Getty Images)

UNION–HOFFENHEIM

Az őszi idényben a második élvonalbeli évét töltő Union még kupás helyeken is állt sokáig, decembertől azonban kisebb hullámvölgybe került, de még így is a közvetlenül a potenciális kupaindulók mögött foglal helyet a táblázaton. A vendég Hoffenheim is állt már jobban, ám most csupán a 11., ötpontnyi hátrányban a tizedik Freiburg nögött.
A berlini kapus, Luthe magánéleti okokból maradt egy ideig távol, de most visszatért, s alighanem vissza is kapja a kaput az egykori Liverpool-játékos Loris Kariustól. Endo és Ingvartsen is részben a csapattól külön edzett a hét folyamán, a japán a tervek szerint a cseresorban, a norvég a kezdőben kap szerepet a játék indulásakor. Sebastian Hoeness is több helyen változtat csapatán, és frissítheti játékosállományát. Skov például újra tagja a meccskeretnek. Ha a tréner a 4-4-2-es alapfelállás mellett dönt, Sessegnon kerülhet a középpályássor bal oldalára. Ám ha a 3-5-2 mellett dönt mégis, akkor John marad a csapatban és a védőtrióba Adams vagy Bogarde érkezhet.

MAINZ–AUGSBURG

Szalai Ádám különböző klubjaival már 12-szer szerepelt az Augsburg ellen. Mainziként négyszer, s ebből 2013-ben be is talált az FCA kapujába (Fotó: Getty Images)

A nehéz helyzetbe sodródott Mainz hosszú hajrát nyitott, legutóbbi öt bajnokijából hármat megnyert, egy-egy iksz és vereség mellett. Svensson edző bízik az elmúlt hetekben jól szereplő együttesben, ha változtat is, nem túl sokat. Szalai Ádám például az előzetes összeállításokban kezdőként szerepel, reméljük, így is lesz. Az Augsburg is bravúreredményt produkált a múlt héten a Leverkusen elleni döntetlennel, ezért Heiko Herrlichnek sincs túl sok oka változtatni, Ha mégis megteszi, inkább amiatt cserél embert, mert a mainziak több erős, robusztus játékossal rendelkeznek. Emiatt lehet. hogy a támadó középpályássorban Varga helyén mégis Hahnnak szavaz bizalmat, aki az őszi augsburgi találkozón duplázni tudott.

Kapcsolódó

MAINZ–AUGSBURG örökmérleg

Összesen: 29 mérkőzés, 10 Mainz-győzelem, 6 döntetlen, 13 Augsburg-siker / 41–43-as gólkülönbség. A Bundesligában: 19–8–2–9 / 29–28. Mainzban: 13–7–2–4 / 22–16. Mainzban a Bundesligában: 9–6–0–3 / 16–9.
A legutóbbi mérkőzés: Augsburg–Mainz 3–1 (1–0). G.: Hahn (2), Vargas, ill. Onisiwo  (Bundesliga, 2020. 10. 31.). A legutóbbi három mainzi mérkőzés: 0–1 (2019-2020, Bl), 2–1 (2018-19, Bl), 1–3 (2017-18). A legutóbbi Augsburg-győzelem Mainzban: 0–1 (2020. 6. 14.).

LEVERKUSEN–FREIBURG

Sallai Roland már 2018 októberében játszott a Leverkusen ellen, azon a meccsen gól nélküli döntetlen született. Azóta egy újabb remi és két vereség szerepel a Bayer elleni személyes mérkúólegévben. A győzelem még hátravan… (Fotó: Getty Images)

A Leverkusennek tehát az „egy kupával feljebb” kapaszkodás a feladat, ám olyan soros a középmezőny alja, hogy a Freiburg egy bravúrgyőzelemmel négy (!) helyet is előreugorhatna, persze ha a további eredmények is úgy alakulnak.
A Bayerben a csalódást jelentő El-kiesés után több poszton is frissíteni akar Peter Bosz. Sven Bender kerül Tah helyére a hátvédsor közepére, Gray váltja a támadósor bal szélén Diabyt, a jobb szélre Bailey kerül Frimpong helyett, s végül Schick helyett Alário támad középen.
A Freiburgban Sallai ismét a kezdőcsapatba van jelölve, Christian Streich edző bizalma törtelen válogatott csatárunkban. A védekezésben azonban változtatásojat tervez. Mivel nem akarja „egy az egyben” hagyni három védőjén a várhatóan három csatárral támadó Bayerrel szemben, inkább megmarad a négyvédős szisztémánál, pedig az nem mindig vált be az utóbbi időben. Sallai afféle ék mögötti előkészítő támadót játszik majd, mögötte  Schmid kerül a középpálya jobb oldalára és Kübler kezd a jobbhátvéd posztján.

Kapcsolódó

LEVERKUSEN–FREIBURG örökmérleg

Összesen: 43 mérkőzés, 20 Leverkusen-győzelem, 13 döntetlen, 10 Freiburg-siker / 73–46-os gólkülönbség. A Bundesligában: 41–19–13–9 / 69–42. Leverkusenben: 20–11–5–4 / 43–25. Leverkusenben a Bundesligában: ugyanez.
A legutóbbi mérkőzés: Freiburg–Leverkusen 2–4 (1–2). G.: Höler, Petersen, ill. Alário (2), Amiri, Tah  (Bundesliga, 2020. 11. 1.). A legutóbbi három leverkuseni mérkőzés: 1–1 (2019-2020, Bl), 2–0 (2018-19, Bl), 4–0 (2017-18). A legutóbbi Freiburg-győzelem Leverkusenben: 0–2 (Bundesliga. 2012. 3. 31.).

A nap végén egy török rangadóval is szolgálunk, amelyen a naptári évben legjobb formában szereplő Trabzonspor a vélhetően ismét Szalai Attilával felálló Fenerbahcét fogadja.  A hazai együttes győzelme esetén pontszámban befogja legyőzött vendégét, Fener-siker esetén viszont Szalaiék érik utol a második helyen a pénteki bajnokiján győztes Besiktast és zárkóznak fel hárompontnyira a vezető rekordbajnok Galatasaray mögé.

BUNDESLIGA, 23. forduló. Sport2 13:30  1. FC Union Berlin–TSG 1899 Hoffenheim (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 15:30 1. FSV Mainz 05–FC Augsburg  (kommentátor: Faragó Richard); Sport1 18:00  TSV Bayer 04 Leverkusen–SC Freiburg (kommentátor: Fülöp László).
SÜPERLIG, 27. forduló. 20:30 Trabzonspor–Fenerbahce (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)