Siemian kezd a Broncosban • SportTV

Siemian kezd a Broncosban

2016. 08. 29. 19:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Eldőlt, hogy Trevor Siemian lesz a Denver kezdő quarterbackje az új NFL-szezon első mérkőzésén. A Super Bowl címvédője (magyar idő szerint) szeptember 9-én a legutóbbi döntő „visszavágóján” a Carolina Pantherst fogadja.

Miután a legutóbbi idényt követően Peyton Manning visszavonult, Brock Osweiler pedig Houstonba igazolt, a Broncos megszerezte Mark Sanchezt, Gary Kubiak vezetőedző azonban a 2015-ös draft hetedik körében, 250. helyen kiválasztott Siemiannak szavaz bizalmat. A 24 éves játékos eddig egyetlen mérkőzésen, egyetlen snap erejéig lépett pályára alapszakasz-mérkőzésen a denverieknél – a Pittsburgh ellen egy letérdelésnél…

Siemian a Northwesternről került az NFL-be, a legutóbbi QB, aki erről az egyetemről került ki, és kezdő volt az idény első játékhetén, Otto Graham volt 1955-ben.

Az új irányító a mostani előszezonban három meccsen szerepelt, kétszer kezdőként, 43 passzkísérletéből 27 volt sikeres (62,8%), egy touchdownt passzolt, kétszer pedig eladta a labdát. Szakértők szerint hosszú távon az újonc Paxton Lynch jelentheti majd a megoldást a Broncosnál, először azonban Siemian kap esélyt.

Így viszont a bajnok szinte biztosan megszabadul Mark Sancheztől, akinek az első játékhéten lesz garantált millió dolláros fizetése – egyelőre csak 1 millió a biztos ebből.

(Sport Tv)

A Denver Broncos-Carolina Panthers mérkőzést szeptember 9-én, hajnali 2:30-tól élőben közvetítjük a Sport2-n.