Rodgersnek jól megy a fohász • SportTV

Rodgersnek jól megy a fohász

2017. 01. 09. 12:40    
Olvasási idő: 2 perc

„Fantasztikus érzés! Csodálatos, hogy ilyen dolgokat élhetünk át ebben a játékban, arra emlékeztet mennyire különleges ez a sport. Az ilyen pillanatokért élsz, ezekre emlékezhetsz majd úgy: valami megismételhetetlen csoda történt” -mondta Aaron Rodgers 2015. december 3-án, miután 61 yardos, Richard Rodgers által elkapott „Hail Mary” paszsával a Green Bay az utolsó pillanatban legyőzte a Detroit Lions. Rodgers 13 hónappal később harmadszor is átélhette a „megismételhetetlen” pillanatot.

Statisztikailag nagyjából minden tízedik Hail Mary kísérlet jár sikerrel, így a legtöbb irányító úgy zárja pályafutását, hogy egyetlen feldobott labdája sem landol csapattársa kezében. Nos Aaron Rodgers bő egy év alatt három ilyennel is dicsekedhet.

A korábban már említett első után pár héttel, 2016. jaunár 16-án, az Arizona Cardinals elleni főcsoportelődöntőben Rodgers 7 pontos hátránynál, az utolsó pillanatokban 41 yardról feldobta a labdát, Jeff Janis lehúzta, így jöhetett a hosszabbítás. Arról már nem Rodgers tehetett, hogy a meccset végül a Cardinals nyerte, és jutott a NFC-döntőjébe.

[iframe src=”https://streamable.com/e/s23m?r=p” frameborder=”0″ scrolling=”no” style=”width: 560px; height: 315px;”]

Nem véletlen tehát, hogy elsőként az Arizona reagált arra, ami éjszaka, a New York Giants elleni Wild Card-mérkőzés második negyedének legvégén történt. Egypontos Packers vezetésnél, 4. és 2 yardnál a félpálya közelében a legtöbb irányító a térdelést választotta volna, de nem Rodgers. A Green Bay quarterbackje újra feldobta a lebdát, Randall Cobb pedig a körülményekhez képest váratlanul könnyedén magáévá tette a labdát. A harmadik negyedre egy megroppant Giants jött ki, a Green Bay pedig könnyedén jutott a követklező fordulóba.

[iframe src=”https://streamable.com/e/qq7a8″ frameborder=”0″ scrolling=”no” style=”width: 560px; height: 315px;”]

(Sport TV)

NFL, rájátszás, főcsoport-elődöntő

AFC
New England Patriots (1.) – Houston Texans (4.) (vasárnap 2:15 Sport2)
Kansas City Chiefs (2.) – Pittsburgh Steelers (3.) (vasárnap 19:05 Sport2)

NFC
Atlanta Falcons (2.) – Seattle Seahawks (3.) (szombat 22:35 Sport2)
Dallas Cowboys (1.) – Green Bay Packers (4.) (vasárnap 22:40 Sport2)