Super Bowl-számháború • SportTV

Super Bowl-számháború

2017. 02. 05. 13:31    
Olvasási idő: 2 perc

A Super Bowl előtt összegyűjtöttük az Atlanta Falcons-New England Patriots mérkőzéshez köthető legfontosabb számadatokat.

0 trófeát nyert eddig Matt Ryan az egyetemi, illetve az NFL-es évei alatt. Az egyetemen a Boston College, az NFL-ben pedig az Atlanta Falcons színeiben játszott. Legutóbb még a William Penn Charter Schoollal nyert versenysorozatot, de azt igazából senki sem tartja nyilván, mert ez a középiskola nem indult igazi bajnokságban.
1 bajnoki címe van Atlanta városának az amerikai major sportokban. Az Atlanta Braves baseballozói 1995-ben nyerték meg a World Seriest. A Hawks (NBA), a Falcons és a már csak szép emlékű Thrashers (NHL) sehol sem ért csúcsra.
2. bajnoki címére hajt Dan Quinn, az Atlanta vezetőedzője, aki az elsőt 2014-ben, a Seattle Seahawks védőegységének koordinátoraként szerezte.
3 Super Bowl-gyűrű van Robert Kraft, a New England Patriots tulajdonosa kezében. A negyedik gyűrűje a Kremlben van, mert Vlgyimir Putyinnak annyira megtetszett, hogy midőn egyszer felpróbálta, vissza sem adta.
4 alkalommal nyert közösen Super Bowlt a New Englanddel Bill Belichick vezetőedző és Tom Brady quarterback.
6 Super Bowl-győzelmet számlál Bill Belichick: négyet nyert a Patriots vezetőedzőjével, kettőt (1987, 1991) pedig a New York Giants védőkoordinátoraként.
11 csapat fehér mezben volt a legutóbbi 12 Super Bowl-győztes közül. Houstonban a New England Patriots viseli majd a fehéret.
13 Falcons-játékosnak adott TD-passzt Matt Ryan az alapszakaszban, ami rekord. Julio Jones (6), Taylor Gabriel (6), Mohamed Sanu (4), Justin Hardy (4), Tevin Coleman (3), Jacob Tamme (3), Austin Hooper (3), Devonta Freeman (2), Aldrick Robinson (2), Levine Toilolo (2), Patrick DiMarco (1), Josh Perkins (1) és D.J. Tialavea (1) is profitált a jó átadásokból.
15,5 sacket hajtott végre Vic Beasley, az Atlanta Falcons játékosa, a legtöbbet az alapszakaszban.
16 mérkőzésen játszott 2015. szeptember 10. óta Dion Lewis a New Englandben, ezen találkozókon a csapat mérlege 16 győzelem és 0 vereség.
27 csapatnál egymaga több győzelmet aratott a playoffban Tom Brady: a Pats QB-ja 23 sikernél tart a playoffban, 27 gárda az AFL és az NFL 1970-es összeolvadása óta képtelen volt eddig eljutni a rájátszásban.
33,8 pontot átlagolt az alapszakaszban az Atlanta Falcons, majd a playoffban 40-re emelte a számot.
35 trófeánál tart Boston városa az amerikai major sportonban a Celtics 17-et nyert az NBA-ben, a Red Sox 8-at a baseballban, a Bruins 6-ot az NHL-ben, a New England Patriots 4-et az NFL-ben.
3499 dollárba kerül a legolcsóbb jegy a Super Bowlra. Felfelé a határ a csillagos ég, bár a hivatalosan legdrágábbnak számító single-game-ticket 22 ezer dollárba kerül.
5000 dollárba kerül egy bajnoki gyűrű, amelyből a győztes csapat körülbelül 150 darabot kap.
107 000 dollár játékosonként a prémium a Super Bowlon. A rájátszásban a győztes csapat játékosai fejenként 183 ezer dolláros bónusszal gazdagodhatnak.
5 000 000 dollárba kerül egy 30 másodperces reklámszpot a Super Bowlon.

(Sport TV)

A Sport1-en vasárnap 22 órakor a Trash Talk Extrával vezetjük fel a Super Bowlt, majd éjféltől Houstonból élőben közvetítjük az Atlanta Falcons-New England Patriots nagydöntőt.