Brady 47 éves koráig játszana • SportTV

Brady 47 éves koráig játszana

2017. 03. 28. 09:24    
Olvasási idő: 2 perc

Tom Brady még 6-7 évig szeretne a legmagasabb szinten játszani, derült ki Robert Kraft, a New England Patriots tulajdonosa szavaiból.

Robert Kraft, a New England Patriots tulajdonosa túljutott a szokásos „heti-kétheti” beszélgetésén Tom Bradyvel, az együttes quarterbackjével, majd érdekes dolgokat árult el kedvenc játékosa jövőbeli szándékairól. „Azt mondta, még hat-hét évig szeretne ezen a szinten játszani. Nálam és a szurkolótáborunknál most nincs boldogabb” – jelentette ki Kraft. Ha ez igaz, akkor az idei Super Bowl MVP-je 46 vagy 47 éves koráig akar az NFL-ben szerepelni. A Patriots ikonja augusztus 3-án ünnepli a 40. születésnapját, és 2017 őszén a 18. idényének vág neki. Ha tényleg rá tud tenni még 6-7 évet, akkor simán megdönti Jason Hansonnak, a Detroit Lions egykori rúgójának a ligacsúcsát, aki 21 évig szerepelt ugyanabban a csapatban. Hansonon kívül még Darrell Green (Washington Redskins) és Jackie Slater (Los Angeles Rams, korábban pedig St. Louis Rams) töltött el legalább (esetükben pontosan) 20 évet ugyanannál a franchise-nál.
A Pro Football Hall of Fame adatbázisa szerint irányítóként az egyaránt 44 éves Steve DeBerg, Warren Moon és Vinny Testaverde szerepelt valamelyik NFL-csapat keretében. George Blanda 48 éves koráig játszott, de ő pályafutása kései szakaszában már rúgó volt.
„Tommy hihetetlen állapotban van. Ez egyfajta életstílus. Már edz, és úgy tűnik, mintha nem is pihent volna. Emlékszem, három nappal az első Super Bowl-győzelmünk után már az edzőteremben volt. Igazán elkötelezett. Az is lenyűgöző benne, hogy emberként sem változott meg, ugyanúgy viszonyul mindenkihez, mint korábban. Az egyetlen, ami talán megváltozott, az az, ahogyan eszik és diétázik. Nem vagyok biztos benne, hogy az avokádó jégkrém igazán megfelelő nekem, de ahogy elnézem őt és a formáját, még ezen is hajlandó vagyok elgondolkozni” – fejtegette a tulajdonos.
Az már egy másik kérdés, miként fogadta a fenti beszámolót a tehetségesnek tartott, 24 éves Jimmy Garoppolo, aki Brady árnyékában egyelőre nem tud első számú QB-vá előlépni a New Englandnél. Igaz, az ő szerződése 2018 elején lejár, így legkésőbb akkor vidáman kereshet magának új csapatot, ha nem akar örökké a nagy Tom mögött padozni.

(Sport TV)