Rodgers 45 éves koráig is játszhat • SportTV

Rodgers 45 éves koráig is játszhat

2017. 07. 15. 11:55    
Olvasási idő: < 1 perc

Az immár szakértő Tony Romo úgy véli, Aaron Rodgers 45 éves koráig is képes lesz eldobálgatni az NFL-ben.

Az előző szezon után visszavonuló, azóta a CBS-től szakértői szerződést kapó Tony Romo szerint Aaron Rodgers, a Green Bay Packers quarterbackje simán megteheti azt, amit Tom Brady, a New England Patriots vezére, azaz bőven játszhat a 40. születésnapja után is.

„Aaron azon kevés srácok egyike, akik különlegesen tehetségesek – mondta az NFL Networknek Romo. – Hosszú ideje különleges játékos a ligában. Olyan hosszú ideig marad itt, amilyen hosszú ideig csak akar. Ha nem sérül meg, akár negyvenöt éves koráig is játszhat.”

Romo érintette ugyanakkor a sérüléseket, amelyek a korosabb quarterbackeket gyorsan utolérheti. „A negyvenhez közeledő QB-k lába és keze kicsit nehezebb lesz. Nem ugyanazt látod a labdájukban. És a kicsit azt is jelenti, hogy nem akarják ugyanazokat az ütéseket elviselni, amelyeket korábban kaptak. Egyszerűen a testük nem akarja ugyanazt az utat bejárni, amit korábban megszokott” – jelentette ki Romo.

A Dallas Cowboys legendája azt is hozzátette, a kar és a láb erejét kompenzálhatja a tapasztalat, ahogyan azt láthattuk 2015-ben Peyton Manningnél, amikor is bajnok lett a Denver Broncosszal (valójában már 2016 elején). De a lábak mindennemű figyelmeztetés nélkül képesek elnehezedni, és Romo szerint a New England ezért ragaszkodik Jimmy Garoppolóhoz, aki bármikor képes beugrani Brady helyére.

(Sport TV)