NFL: hét statisztika a hétvégéről • SportTV

NFL: hét statisztika a hétvégéről

2017. 09. 11. 11:20    
Olvasási idő: 2 perc

Remek védelmek, az új „comeback kid” és kiválóan bemutatkozó újoncok. Hét kiemelkedő statisztika, az NFL első hetének vasárnapjáról.

Az Atlanta Falcons tight endje, Austin Hooper két elkapásból 128 yardot szedett össze, benne egy 88 yardos, touchdonwt érő elkapást, melynek nagy szerepe volt csapata Chicago elleni, 23-17-es győzelmében. Hooper előtt még soha egyetlen tight end nem volt képes ilyen hosszú touchdownelakpást bemutatni a szezon első hetében.

A Los Angeles Rams cornerbackje Trumaine Johnson és a safety LaMarcus Joyner is touchdownra hordta vissza a megszerzett interceptiont az Indianapolis ellen 46-9-re megnyert meccsen, míg a védőfalember Morgan Fox egy safetyt hozott össze a Colts kárára. A Rams a első csapat az NFL történetében, amely a szezon első mérkőzésén két interceptiont is touchdownra, emellett pedig egy safetyt is összehoz. A két interception utáni touchdown már önmagában is rekordbeállítás, ilyenre első fordulóban utoljára 2007-ben a Minnesota Vikins volt képes.

A Jacksonville Jaguars elsősorban védőinek köszönhetten a Houston felett aratott 29-7-es győzelmet. Calais Campbell (DE) négy sacket, Dante Fowler Jr. egy irányító földrevitel mellett egy 53 yardos, fumble utáni touchdownt is jegyezhetett. A Jaguars összesen 10 sackkel és egy védelem által megszerzett touchdownnal zárt. Ilyen domináns teljesítményre a nyitóhétvégén a Los Angeles Raiders volt képes, még 1985-ben (10 sack, 76 yardos interception utáni touchdown).

A Detroit irányítója, Matthew Stafford 292 yarddal, 4 touchdownnal, egy eladott labdával és 113,1-es irányító mutatóval zárt az Arizona Cardinals ellen. A Lions kétpontos hátrányból (15-17) kezdte a negyedik negyedet, majd onnan fordítva 35-23-ra megnyerte a találkozót. Stafford 2011 óta 27. alkalommal vezetett győztelmet érő támadósorozatot a negyedik negyedben. Ebben az időszakban Stafford hozta össze a legtöbb fordítást az utolsó játékrészben. Az előző szezonban nyolc ilyen mérkőzést hozott össze a Detroit irányítója, amely egyedüálló teljesítmény a liga történetében.

A Cleveland Browns újonc quarterbackje DeShone Kizer (képünkön menekülés közben) 222 passzolt yarddal, egy futott és a passzolt touchdownnal mutatkozott be a ligában, a divíziórivális Pittsburgh ellen 21-18-ra elvesztett mérkőzésen. Azzal, hogy Kizer kezdett csapatában a NFL legutóbbi 10 szezonjának mindegyikén kezdőként lépett pályára egy elsőéves játékos.

A Steelersben is remekelt egy újonc. TJ Watt (képünkön vadászat közben) két sackkel és egy interceptionnel mutatkozott be a ligában. Watt (JJ testvére) az első játékos a liga történetében aki ilyen eredményes védőjátékkal mutatkozik be az NFL-ben (a sackek mindössze 1982 óta részei a hivatalos statisztikáknak).

Az Oakland Raiders beugró rúgója Giorgio Tavecchio pályafutása első négy mezőnygólkísérletét is sikerrel hajtotta végre a Tennessee ellen 26-16-ra megnyert talákozón. Tavecchio az első játékos az NFL történetében, aki két 50 yard feletti mezőnygólt is értékesít bemutatkozó mérkőzésén. Tavecchio ezzel a Radiers történetének második játékosa, aki erre képes volt. Az első, az a Sebastian Janikowski, akinek sérülése miatt ugorhatott be a 27 éves, olasz születésű játékos.