Széteshet a Patriots stábja • SportTV

Széteshet a Patriots stábja

2018. 01. 14. 16:52    
Olvasási idő: < 1 perc

A Tennessee Titans elleni főcsoport-elődöntőt simán megnyerte a New England Patriots, az edzőiért zajló csatákból viszont akár hármat is elveszíthet. Bill Belichick stábjából ennyien lehetnek vezetőedzők a következő szezonban.

Ha nem is az ESPN által jelzett Robert Kraft, Bill Belichick, Tom Brady tengely mentén, de az edzői stábban alighanem szétesik a New England Patriots. Belichicknek ugyanis olyan remek segédekkel sikerült körülvennie magát (vagy olyan remek szakembereket faragott belőlük – ezt mindenki döntse el maga), hogy közülük az előttünk álló hetekben akár hárman is vezetőedzők lehetnek.
Ehhez a legközelebb Matt Patricia áll, aki 2004 óta öt különböző asszisztensi/segédedzői poszton dolgozott a New Englandnél, 2012 óta ő a védelmi koordinátor. Az ESPN értesülései szerint pedig benne tisztelhetjük a Detroit Lions következő vezetőedzőjét. Ez addig nem lehet hivatalos, amíg nem ér véget a Patriots idénye, addig a szerződés részleteit sem véglegesíthetik a felek. A Jim Caldwellt váltó, első vezetőedzői munkájára készülő Patricia a Lionsnál újra együtt dolgozhat Bob Quinn-nel, aki a Patriotsnál személyügyi főnök volt, most pedig a Detroit general managere. Patricia egyébként már tavaly is közel volt a váltáshoz, akkor a Los Angeles Rams és a Los Angeles Chargers is interjúra hívta, de végül nem őt választotta fővezéréül.
A címvédő vélhetően elveszti a támadójátékért felelős Josh McDanielst is, aki az Indianapolis Coltsnál és a New York Giantsnél is ott van azon két szakember között, aki közül kikerül az új vezetőedző. McDaniels volt már vezetőedző, de a Denver Broncostól a második idénye közben, 2010 decemberében 11/17-es mérleg után kirúgták.
A harmadik veszteség Bran Flores, a linebackerek edzője lehet, akit az Arizona Cardinals szemelt ki a visszavonult Bruce Arians helyére.

(Sport TV)