Garoppolo az NFL új krőzusa • SportTV

Garoppolo az NFL új krőzusa

2018. 02. 08. 22:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Jimmy Garoppolo lett az NFL történetének legjobban kereső játékosa, miután ötéves, 137,5 millió dolláros szerződésben egyezett meg a San Francisco 49ers vezetőivel.

„Azt szeretnénk, ha Jimmy hosszú-hosszú időre Niner lenne” – mondta január 2-án John Lynch, a San Francisco 49ers general managere január 2-án. Nem egészen másfél hónappal később kiderült, a szünet első számú (és legfontosabb) feladatát kipipálhatták a franchise-nál. Igaz, egy vagyonba került, úgy, hogy jelenleg Jimmy Garoppolo az NFL legjobban fizetett játékosa. A 49ers és a quarterback ugyanis ötéves, 137,5 millió dolláros (ebből az első három évben 90 millió garantált) szerződésben egyezett meg. Garoppolo mindössze hétszer kezdett NFL-meccsen, de 27,5 millió dolláros éves átlagkeresetével – a 27 milliós Matthew Staffordot megelőzve – a kereseti lista első helyére ugrott.

Garoppolo október 31-én érkezett a New England Patriotstól a Friscóhoz (a Patriotsban évek óta Tom Brady tartalékja volt, mindössze kétszer tudott kezdeni az árnyékában), amelyben december 3-án, a Chicago Bears ellen kezdett először. A csapat akkor 1 győzelemmel és 10 vereséggel állt, a szezont viszont már 6/10-zel zárta. Ha úgy tetszik, az új QB 5/0-val mutatkozott be, úgy, hogy ebben az időszakban az egész ligában az övé volt a legjobb kísérlet/yard mutató, akárcsak a legjobb általános irányító-mutató (total QBR). Ehhez képest semmiség, hogy nála több (1542) passzolt yardot senki sem ért el az első öt fellépésén a San Francisco mezében. Hogy ezt elhelyezzük: ezt a klubot erősítette Joe Montana és Steve Young is.

Persze, csak idő kérdése, meddig lesz a fizetési lista éllovasa Garoppolo, hiszen nem lenne meglepő, ha például a szabadügynök irányító, Kirk Cousins ennél is többért írna alá az őt csábító klubok egyikéhez.

(Sport TV)